! Bovenstaand boodschappenlijstje is gebaseerd op 4 porties.
STAPPENPLAN:
-
Kook de sushirijst volgens de instructies op de verpakking en laat even afkoelen.
-
Verwijder (indien nodig) het vel van de zalm en snijd in fijne repen van 1 à 1,5 cm.
-
Snijd de avocado zijdelings in twee. Verwijder de pit en pel. Snijd in fijne plakjes.
-
Schil de mango met een dunschiller en snijd het vruchtvlees in plakjes.
-
Neem een norivel en verspreid hierop een laagje sushirijst van +/- 1 cm, maar laat 2 cm aan de bovenzijde vrij. Druk het goed aan zodat het voldoende blijft plakken. Heb je sesamzaadjes in huis? Sprenkel er wat over de rijst.
-
TIP: zorg ervoor dat je handen vochtig zijn, want anders blijft de sushirijst plakken aan je vingers.
-
-
Draai het norivel om (met de sushirijst aan de onderkant). Op de bovenkant van het norivel verspreid je een rijtje zalm, mango en avocado.
-
TIP: om de sushi wat smeuïger/spicy te maken, kan je in deze stap al wat sriracha mayo toevoegen.
-
-
Rol de sushi van onder naar boven strak op en laat nog even afkoelen in de frigo.
-
Heb je geen bamboematje? Rol de sushi dan in plasticfolie.
-
-
Verwijder de eventuele plasticfolie en snijd de sushi voorzichtig in gelijke stukken met een scherp mes.
-
Serveer met extra sriracha mayo, gedroogde uitjes en sojasaus.
Deze week ben ik uitzonderlijk langs geweest bij zowel de Lidl als de Albert Heijn om de beste promo's voor deze sushi te combineren. Nog t.e.m. zondag 22/06 betaal je bij Albert Heijn slechts € 14,99/kg voor zalmfilet (= € 5,99 voor 400 g). Voor alle andere benodigdheden moet je dan weer bij Lidl zijn, want in hun folder vind je sushi rijst en norivellen aan € 1,99 per verpakking. Hierdoor betaalde ik slechts € 13,25 voor de zalm, rijst, avocado, mango en norivellen, wat neerkomt op € 3,31 p.p. Als je gebruik maakt van de promo in de Albert Heijn, zal je wel een grotere verpakking moeten aankopen, maar de overige zalm kan je perfect invriezen of gebruiken voor een ander gerechtje, zoals:
TIP: Volg Promocook op Instagram en/of op TikTok
om op de hoogte te blijven van deze gerechtjes.