Zalmtartaar toast met appel 🍎, komkommer πŸ₯’ en avocado πŸ₯‘ voor € 2,55 p.p.
Zalmtartaar toast met appel 🍎, komkommer πŸ₯’ en avocado πŸ₯‘ voor € 2,55 p.p.

Enkel vandaag nog staat de zalmfilet (met vel) aan € 13,50/kg bij Delhaize. Één boodschap: haast je naar de winkel en maak samen met ons deze heerlijke zalmtartaar (geïnspireerd door Dagelijkse kost) voor slechts € 2,55 p.p. πŸ˜‹ Dit gerechtje is ideaal als voorgerecht, of als lichte lunch in combo met wat extra brood.

! Bovenstaand boodschappenlijstje is gebaseerd op 4 porties (als voorgerecht). 

STAPPENPLAN:

  1. Pel de avocado en verwijder de pit. Hak in stukken en mix samen met de ricotta in een blender tot een smeuïg geheel. Zet de avocadocrème even in de koelkast.

  2. Snijd vier dikke cirkels uit het brood met een serveerring en bak even in olijfolie of boter tot ze lichtjes krokant zijn.

  3. Verwijder het vel en eventuele graten van de zalmfilet. Hak in blokjes van +/- 1 cm, voeg een scheutje olijfolie en limoensap toe en kruid met peper en zout.

  4. Verwijder de schil van de sjalot en komkommer. Hak samen met de appel zo fijn mogelijk en meng in een kommetje. Voeg opnieuw een scheutje olijfolie en limoensap toe. Kruid met peper, zout en fijngehakte dille.

  5. Tijd om te serveren. Op de bodem van elk bord smeer je de avocadocrème uit. Beleg de toast met behulp van de serveerring met de zalm en daarbovenop de appel-komkommersalsa. 

  6. Werk af met wat rucola on top. Smakelijk πŸ˜

Onze ingrediënten haalden we deze week bij Delhaize. We hadden nog een pakje zalm over die je kan invriezen of verwerken in een pasta, wok, ...

 TIP: Volg Promocook om wekelijks op de hoogte te blijven van deze gerechtjes.