Bespaarblog

Bladerdeegtaartje van tomaat πŸ…, burrata en pistachepesto voor € 1,49/stuk
Bladerdeegtaartje van tomaat πŸ…, burrata en pistachepesto voor € 1,49/stuk

Dit boodschappenlijstje is goed voor +/- 10 taartjes. 

STAPPENPLAN:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Snijd de tomaatjes middendoor. Pel en snipper de ui en plet 1 teentje look. Stoof de look en ui aan in een beetje olijfolie. Voeg de tomaten toe en kruid met peper, zout, Italiaanse kruiden, 2 el balsamico en 2 el honing. Laat het geheel stoven tot de tomaatjes openspringen en zacht worden.

    • TIP: Hou nog enkele van de tomaatjes opzij voor de afwerking. 

  3. Neem een bakplaat met bakpapier en verdeel de tomaatjes in 10 hoopjes.

  4. Steek 10 ronde vormen uit het bladerdeeg en leg ze over de tomaten. Druk wat aan langs de randjes.

  5. Bak gedurende 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven.

  6. Blend ondertussen de burrata met peper, zout en olijfolie tot een zachte crème.

  7. Mix volgende ingrediënten voor de pistachepesto: 30g basilicum, 50g Parmezaanse kaas, 1 teentje look, 100g pistachenoten, 1 el citroensap, peper en zout. Laat dit even blenden en voeg olijfolie toe tot de gewenste consistentie. 

  8. Haal de bladerdeegtaartjes uit de oven en werk af met de burratacrème, pistachepesto, tomaatjes en Grana Padano.

Nog t.e.m. zondag 27/04 is er bij Albert Heijn een 1+1 actie op de snoeptomaatjes, waardoor je slechts € 3,39/kg betaalt. Aangezien ik de pistachepesto from the scratch wou maken, betaalde ik in totaal € 14,94 (inclusief verse basilicum & 1 ui), wat neerkomt op € 1,49/stuk. Moet het snel gaan of wil je het nóg goedkoper? Dan kun je ook gewoon reeds klaargemaakte pesto kopen. De overige tomaatjes en Grana Padano kan je verwerken in een lekkere pasta, pizza, of salade. Meer inspiratie vind je hier: 

❗ Dit receptje vond ik via de Instagram-pagina van foodcreator Charlot Pauwels (Cook a lot - by Charlot).

TIP: Volg Promocook op Instagram  en/of op TikTok Tiktok Logo - Gratis vectorafbeelding op Pixabay - Pixabay om op de hoogte te blijven van deze gerechtjes.