Bespaarblog

Is HelloFresh de moeite waard? πŸ€”
Is HelloFresh de moeite waard? πŸ€”

Hey daar, drukke ouders of single pringles! Ik weet hoe vermoeiend het kan zijn om elke avond weer een maaltijd te moeten klaarmaken. Of hoe moeilijk het is om als alleenstaande 1 portie klaar te maken zonder een berg eten te moeten weggooien. Ik heb echter iets ontdekt dat de last verlicht en de sleur doorbreekt. Say hello to HelloFresh!

Als fanatieke koker besloot ik een tijdje geleden om verschillende maaltijdbox services uit te proberen en nieuwe recepten te ontdekken. Vandaar beantwoord ik in dit artikel graag jullie vraag "Is HelloFresh de moeite waard?"

Hoe werkt HelloFresh?

Je kiest online het type maaltijden dat je wilt, bijvoorbeeld vlees, vis, veggie, lekker snel, caloriebewust, gezinsvriendelijk, ... Vervolgens selecteer je het aantal personen en het aantal maaltijden per week. Dit kan op ieder moment worden aangepast.

Je hebt wekelijks de keuze uit meer dan 35 gerechten en kunt zelfs bijgerechten, desserts en lunch/ontbijt toevoegen. De box wordt vervolgens bij jou thuisbezorgd wanneer je wil, inclusief instructiekaarten en alle benodigde ingrediënten (m.u.v. enkele basisproducten uit je voorraadkast).

Wat maakt HelloFresh de moeite waard?

Allereerst heeft het mij geholpen om uit de culinaire routine te stappen. De maaltijden introduceren nieuwe smaken en ingrediënten (vb. bulgur, naanpizza en shakshuka) die ik anders nooit zou hebben uitgeprobeerd. Bovendien helpt HelloFresh gezinnen om kinderen avontuurlijker te laten eten. Dankzij de gedetailleerde receptkaarten, inclusief afbeeldingen van het eindresultaat, worden ze aangemoedigd om hun bord mooi op te maken en nieuwe smaken te ontdekken.

Het gemak van HelloFresh is ook een enorme plus. De maaltijdboxen besparen je tijd en energie bij het bedenken van maaltijden en het doen van boodschappen. Alles wat je nodig hebt, wordt aan huis geleverd, en de receptkaarten met stapsgewijze instructies maken het bereiden van de maaltijden eenvoudig. Bovendien helpt HelloFresh bij het verminderen van voedselverspilling, omdat alle ingrediënten perfect afgewogen zijn op het aantal porties en personen.

Wat de kosten betreft, biedt HelloFresh vaak aantrekkelijke aanbiedingen voor zowel nieuwe als bestaande klanten. Zo is er momenteel de code PROMO95 waarmee nieuwe klanten tot -65% korting krijgen op hun eerste box. Zo betaal je slechts € 28,99 voor 5 maaltijden (2p.) Ook bestaande klanten krijgen tot € 50 korting als ze de afgelopen 3 maanden niks besteld hebben. 

Waar moet je op letten?

  1. Mijn advies voor iedereen die HelloFresh wil uitproberen, is om zoveel mogelijk gebruik te maken van kortingscodes. Hoewel HelloFresh handig is, moet je rekening houden met de kosten. Controleer of het past binnen je budget en overweeg de prijs per maaltijd. 

  2. Kies je maaltijden van tevoren en geef feedback aan de klantenservice als er iets misgaat. Ik heb zelf al eens een product tekort gehad, maar dit werd meteen rechtgezet!

  3. Let ook op eventuele extra kosten bij bepaalde maaltijden en wees niet bang om af en toe een weekje over te slaan als je dat wilt. Zo’n flexibiliteit is heel handig als je op vakantie bent of gewoon geen zin hebt om te koken.

  4. Eenmaal ingeschreven voor HelloFresh = start van je wekelijkse abonnement. Wil je echter eenmalig uitproberen? Vergeet dan niet om je abonnement stop te zetten. Dit kan heel gemakkelijk via de app of op de website.

Nog twijfels? Probeer het eens volledig vrijblijvend uit, zou ik zeggen! Wij hebben alvast enkele lekkere receptjes ontdekt voor slechts € 2,90 per portie