Deze week ging ik bij Aldi op zoek naar een goedkoop én lekker gerechtje. Deze spaghetti carbonara met spruitjes is echt een comfortgerecht die nét dat tikkeltje anders is. En geloof me: zelfs spruitjestwijfelaars worden hiermee verleid. Dit gerecht kost €4,70 p.p. (gebaseerd op een deel promotieprijzen) én ik spaarde 141 punten in mijn Aldi-app.
Ingrediënten (voor 4 personen)
-
200 g Parmezaanse kaas, geraspt
-
200 g spekblokjes
-
500 g spaghetti
-
250 g spruitjes
-
5 eieren
-
Boter
-
Peper
-
Zout
-
Optioneel: geraspte kaas voor de afwerking

Bereidingswijze
-
Breng twee grote potten water aan de kook. Kook de spaghetti in de eerste pot volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg aan de tweede pot een snuifje zout toe en kook hierin de spruitjes ongeveer 5 minuten. Giet ze af en zet even opzij.
-
Klop de eieren los in een kom en meng er ¾ van de Parmezaanse kaas door. Kruid met een beetje peper. (Zout hoeft niet — de spek en kaas doen al hun werk!)
-
Bak de spekblokjes in een grote pan samen met de voorgekookte spruitjes tot ze knapperig en mooi goudbruin zijn.
-
Voeg de warme spaghetti toe aan de pan met spek en spruitjes. Meng alles goed door elkaar op het vuur zodat de smaken mooi kunnen samensmelten.
-
Haal nu de pan van het vuur. Giet het eier-kaasmengsel erbij en roer onmiddellijk stevig door. De warmte van de pasta gaart het mengsel subtiel tot een romige saus. Werk af met geraspte kaas naar keuze.
Dit is zo’n gerecht dat zowel op een frisse winteravond als op een doordeweekse dag een klein feest op tafel zet.






