Bespaarblog

Pasta 🍝 met mosselen in tomatensaus voor € 3,26 p.p. πŸ˜‹
Pasta 🍝 met mosselen in tomatensaus voor € 3,26 p.p. πŸ˜‹

! Bovenstaand boodschappenlijstje is gebaseerd op 4 porties.

STAPPENPLAN:

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C en bak de ciabatta volgens de instructies op de verpakking.

  2. Breng water aan de kook. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. 

  3. Hak de knoflook fijn en snijd de sjalotten in halve ringen.

  4. Fruit de knoflook en sjalotten in olie op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe, blus met de witte wijn en laat even inkoken.

  5. Voeg de kerstomaatjes toe en laat een 5-tal minuten verder sudderen. 

  6. Was de mosselen in koud water en spoel herhaaldelijk tot het water helder is. Verwijder de mosselen die open komen staan of boven komen drijven.

  7. Voeg de passata toe aan de kookpot en daarna ook de mosselen. Kruid met peper, zout en meng alles goed door elkaar. Zet een deksel op de kookpot en laat het geheel opnieuw een 5-tal minuten verder garen. 

  8. Hak de verse peterselie en basilicum fijn en voeg het toe aan de mosselen. Meng goed en serveer samen met de spaghetti en ciabatta.

Deze week staan de mosselen aan een ongeziene prijs in de Albert Heijn. Voor € 4,79 scoor je 2 kg mosselen, wat neerkomt op € 2,40/kg. Basilicum, peterselie, look en sjalotten heb ik altijd liggen in de keuken, maar voor alle andere boodschappen betaalde ik € 13,02, wat neerkomt op € 3,26 p.p., terwijl je hier op restaurant al snel € 20 voor betaalt. Heel simpel, snel klaar en heerlijk! Geen fan van pasta? Dan hebben we hier ook een receptje voor mosselen in een look-roomsausje met frietjes

TIP: Volg Promocook op Instagram  en/of op TikTok Tiktok Logo - Gratis vectorafbeelding op Pixabay - Pixabay om wekelijks op de hoogte te blijven van deze gerechtjes.