Tips voor een vliegende start op Vinted
Tips voor een vliegende start op Vinted

Ben je op zoek naar een duurzame manier om je garderobe te upgraden zonder een fortuin uit te geven? Of wil je eerder van die berg kledij afraken en er nog een centje mee bijverdienen? Overweeg dan om jouw tweedehandskleding te (ver)kopen op Vinted!

In een vorig artikel legden we kort uit hoe Vinted in elkaar zit. Hieronder zullen we meer gedetailleerd alle stappen uitleggen die je moet volgen om een succesvolle Vinted-shop op te zetten en zo geld te verdienen met spullen die je zelf niet meer draagt. Aangezien ik zelf al enkele jaren op Vinted koop en verkoop, geef ik jullie graag mijn beste tips en tricks mee.

Wat is Vinted?

Een korte recap: Vinted is een populaire online marktplaats voor tweedehandskleding, schoenen en accessoires. Met meer dan 50 miljoen gebruikers verspreid over 15 landen is Vinted een uitstekend platform om een succesvolle online winkel op te zetten. Maar eh, hoe doe je dit dan?

Stap 1: Maak een account aan

Als je nog géén account hebt, moet je eerst een account aanmaken op Vinted. Het aanmaken hiervan is eenvoudig en gratis. Zorg ervoor dat je een profielfoto toevoegt en je profiel zo compleet mogelijk invult om vertrouwen te scheppen. Gebruikers willen graag weten met wie ze te maken hebben, dus een duidelijke profielfoto en een volledig profiel helpen hierbij.

Stap 2: Maak foto's van je kleding

Voordat je begint met het verkopen van kleding, moet je ervoor zorgen dat je duidelijke foto's maakt van de items die je wilt verkopen. Zorg voor goede belichting en een neutrale achtergrond, zodat de kleding goed tot zijn recht komt. Maak ook foto's van eventuele details of beschadigingen, zodat kopers precies weten wat ze kunnen verwachten.

Een tip die ik graag hieraan toe voeg is om ook, indien mogelijk, een foto te posten terwijl jij (of een paspop) het kledingstuk draagt. Hierdoor zien potentiële kopers meteen hoe het valt.

Stap 3: Maak een duidelijke beschrijving

Naast goede foto's is het ook belangrijk om een duidelijke beschrijving te geven van de kleding die je verkoopt. Vermeld de maat, het merk, de staat en eventueel de kleuren van het kledingstuk. Wees eerlijk over eventuele beschadigingen (vlekken, scheurtjes, ontbrekende knopen, …), zodat kopers niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Als je eerlijk bent, zullen kopers meer vertrouwen hebben in je als verkoper en zul je goede recensies krijgen.

Stap 4: Bepaal een redelijke prijs

Het bepalen van de prijs is een belangrijk onderdeel van het verkopen van kleding. Zorg ervoor dat je een redelijke prijs vraagt voor het kledingstuk, gebaseerd op de staat en het merk van het kledingstuk. Weet je niet hoe je de prijs moet bepalen? Kijk dan eens naar vergelijkbare items op Vinted om een idee te krijgen. Hoe lager de prijs, hoe sneller je artikel zal verkocht worden. Maar hou ook rekening met de tijd en het werk dat je erin steekt.

Stap 5: Plaats de kleding op Vinted

Nu je goede foto's hebt gemaakt, een duidelijke beschrijving hebt geschreven en een redelijke prijs hebt bepaald, is het tijd om de kleding op Vinted te plaatsen. Kies een goede categorie (vb. dames à kleding à rokken à plooirok) voor het kledingstuk en voeg de foto's en beschrijving toe. Zodra het kledingstuk is geplaatst op je profiel, kunnen andere Vinted-gebruikers het zien en kopen.

Stap 6: Zorg voor goede klantenservice

Als je kleding verkoopt op Vinted, is het belangrijk om goede klantenservice te bieden. Wees snel en vriendelijk in je communicatie met kopers en zorg ervoor dat je alle vragen beantwoordt. Verzend de kleding snel en verpak het zorgvuldig, zodat kopers tevreden zijn met hun aankoop.

Als je goede klantenservice biedt en eerlijk bent over de staat van de kledingstukken die je verkoopt, zullen kopers tevreden zijn en positieve feedback geven. Dit zal helpen om je reputatie op te bouwen en meer kopers aan te trekken.

 

Tot slot is het belangrijk om te onthouden dat Vinted een community is. Het is van belang om respectvol en vriendelijk met elkaar om te gaan. Door een goede relatie op te bouwen met andere (ver)kopers, kun je meer succes hebben op Vinted én meer geld verdienen/besparen door het (ver)kopen tweedehandskleding. Probeer het dus zeker eens uit!