Bespaar honderden euro’s met Vinted
Bespaar honderden euro’s met Vinted

Én draag zo je steentje bij tegen de milieuvervuiling.

Fast fashion, het is een begrip dat anno 2023 booming business is. Grote winkelketens zoals Zara, Mango en Bershka blijven inspelen op de snel vernieuwende trends en hebben hiermee de huidige consumptiecultuur in handen. Deze fast fashion business zorgt ervoor dat de productie van kledij en accessoires in volle vaart moet ontworpen worden tegen relatief lage kosten, wat helaas leidt tot minder kwaliteitsvolle producten die in grote hoeveelheden worden geproduceerd en snel worden verkocht. 

Het gevolg hiervan? Een enorm grote CO₂-uitstoot, vervuiling van tonnen water en niet te vergeten, slechte arbeidsomstandigheden in de derdewereldlanden waar deze kledij wordt geproduceerd. Het valt dus niet te betwijfelen dat dit drastische gevolgen heeft én bijdraagt aan de milieuvervuiling.

Er bestaat echter een eenvoudige manier om dit probleem tegen te gaan, en nóg beter: je bespaart er geld mee. Vinted is een online platform voor tweedehands mode en accessoires waar mensen hun niet meer gebruikte items kunnen verkopen aan anderen. Het is een geweldige manier om geld te verdienen door spullen die je zelf niet meer nodig hebt op te ruimen, maar het is tegelijkertijd ook een goede manier om geld te besparen door zelf tweedehands items te kopen. Win-win voor iedereen dus 😊

Het belangrijkste voordeel van Vinted is dat je tweedehands items kunt kopen voor een veel lagere prijs dan nieuwe items. Via de app kan je gemakkelijk filteren op merk, prijs, kleur, categorie, etc. om snel te vinden wat je zoekt. Daarnaast heeft Vinted ook vaak verkoop-items waar je extra korting op kunt krijgen of zijn er verkopers die bundelkortingen aanbieden. Dit wil zeggen dat hoe meer items je uit hun kleerkast koopt, hoe meer korting je kan verzamelen.  

 

 

Zijn er bepaalde verkopers wiens tweedehands kledij volledig bij je kledingstijl aansluiten? Dan kun je deze personen ook volgen en word je meteen op de hoogte gebracht wanneer er nieuwe items werden toegevoegd. Als je geluk hebt, biedt deze verkoper misschien ook wel gratis verzending aan, maar dit is afhankelijk van profiel tot profiel.

Heb je niet meteen een idee waar je moet beginnen, maar wil je de kosten zo laag mogelijk houden? Via de prijsfilter kun je een max. prijs instellen, zo zie je enkel de artikelen die binnen jouw budget passen. Aangezien Vinted een enorm aanbod aan tweedehands (merk)producten heeft met verschillende prijsklassen, is deze filter dus geen overbodige luxe.

Door deze tips te volgen, kun je dus zonder moeite heel wat geld besparen op kledij én draag je jouw steentje bij om de milieuvervuiling tegen te gaan. Voel je na dit artikel zélf de kriebels om met je Vinted shop te starten? Lees dan hier hoe het moet.