Bespaarblog

Coq Au Vin (Promojagers versie)

BOODSCHAPPENLIJSTJE: (4 personen)

  • 500 g kippenblokjes
  • 100 g spekblokjes
  • 200 g champignons
  • 1 grote sjalot of 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1,5 el tomatenpuree
  • 1,5 el bloem
  • 200 ml rode wijn (bijvoorbeeld Bourgogne)
  • 150 ml kippenbouillon
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes tijm
  • Peper & zout
  • Boter of olie

 

BEREIDING

  1. Spek bakken in een stoofpot, haal eruit en zet opzij.

  2. Kippenblokjes kruiden met peper en zout, kort bruin bakken in dezelfde pot (in porties). Haal ze uit de pot en zet opzij.

  3. Ui & look in dezelfde pot fruiten totdat ze zacht zijn.

  4. Tomatenpuree toevoegen en even meebakken tot deze wat donkerder wordt.

  5. Bloem erover strooien, goed mengen om de bloem te laten garen.

  6. Voeg rode wijn en kippenbouillon toe, roer goed door.

  7. Spek + laurier + tijm terug in de pot.

  8. Laat 20-25 minuten zachtjes sudderen.

  9. Voeg de kippenblokjes en de champignons toe, laat nog 10-15 minuten koken.

  10. Afwerken met peper & zout naar smaak.

 

Serveer met kroketjes en mayonaise. Eventueel wat gestoofde groenten (wortels of boontjes).

Dit gerechtje is momenteel dankzij promoties bij Albert Heijn maar €2 p.p.!

 

Smakelijk!