BOODSCHAPPENLIJSTJE: (4 personen)
- 500 g kippenblokjes
- 100 g spekblokjes
- 200 g champignons
- 1 grote sjalot of 1 ui
- 1 teentje look
- 1,5 el tomatenpuree
- 1,5 el bloem
- 200 ml rode wijn (bijvoorbeeld Bourgogne)
- 150 ml kippenbouillon
- 1 laurierblad
- 2 takjes tijm
- Peper & zout
- Boter of olie
BEREIDING
-
Spek bakken in een stoofpot, haal eruit en zet opzij.
-
Kippenblokjes kruiden met peper en zout, kort bruin bakken in dezelfde pot (in porties). Haal ze uit de pot en zet opzij.
-
Ui & look in dezelfde pot fruiten totdat ze zacht zijn.
-
Tomatenpuree toevoegen en even meebakken tot deze wat donkerder wordt.
-
Bloem erover strooien, goed mengen om de bloem te laten garen.
-
Voeg rode wijn en kippenbouillon toe, roer goed door.
-
Spek + laurier + tijm terug in de pot.
-
Laat 20-25 minuten zachtjes sudderen.
-
Voeg de kippenblokjes en de champignons toe, laat nog 10-15 minuten koken.
-
Afwerken met peper & zout naar smaak.
Serveer met kroketjes en mayonaise. Eventueel wat gestoofde groenten (wortels of boontjes).
Dit gerechtje is momenteel dankzij promoties bij Albert Heijn maar €2 p.p.!







