! Bovenstaand boodschappenlijstje is gebaseerd op 8 porties.
STAPPENPLAN:
-
Spoel de blauwe bessen grondig en mix 2/3de ervan tot een coulis. De rest houd je nog even aan de kant als topping.
-
TIP: om het suikergehalte in dit dessert zo laag mogelijk te houden, heb ik géén extra kristalsuiker toegevoegd, maar dit kan wel!
-
-
Mix het speculaas tot fijne kruimels.
-
Verdeel de coulis over de glazen en schep hier bovenop enkele eetlepels kwark. Als derde laag volgen de speculaaskruimels, waarna er opnieuw een laagje kwark komt.
-
Werk af met enkele blauwe bessen en witte chocolade schilfers.
-
TIP: om van de witte chocolade schilfers te maken, kan je een kaasrasp gebruiken.
-
Nog t.e.m. zondag 10/08 is er bij Albert Heijn een 1+2 promo op de Danio romige kwark, dus daar moest ik natuurlijk iets mee doen! In combo met de 1+1 promo op de blauwe bessen toverde ik een heerlijk én goedkoop dessert op tafel voor slechts € 1,32 per portie. Deze prijs is berekend op basis van 8 porties, maar je hebt zeker genoeg om er nog meer te maken.
TIP: Volg Promocook op Instagram en/of op TikTok
om op de hoogte te blijven van deze gerechtjes.