Quiche lorraine voor € 2,50 per portie πŸ₯§
Quiche lorraine voor € 2,50 per portie πŸ₯§

Bonjour, mes ami(e)s! Vandaag neem ik jullie mee naar het hart van de Franse keuken, want deze week staat er quiche lorraine op het menu. Dit klassieke gerecht is al eeuwenlang geliefd bij fijnproevers over de hele wereld, en met goede reden - het is rijk aan eiwitten, romig en o zo lekker πŸ˜‹ Bovendien bestaan er talloze variaties van dit recept en kun je het naar eigen smaak en wens combineren met restjes uit je frigo: spinazie, prei, geitenkaas, (zongedroogde) tomaatjes, zalm, ... 

! Bovenstaand boodschappenlijstje is gebaseerd op 3 à 4 porties.

Stappenplan: 

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Rol het bladerdeeg uit en bekleed de springvorm van +/- 23 cm. Prik gaatjes in de bodem met een vork en bestrooi met wat paneermeel.

  3. Bak de spekblokjes in een pan tot ze knapperig zijn.

  4. Klop in een kom de eieren en de room door elkaar. Voeg de geraspte kaas, fijngehakte lente-ui en nootmuskaat toe. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Verdeel de spekblokjes over de bodem van de quichevorm. Giet het eimengsel over de spekblokjes.

  6. Bak de quiche +/- 30 minuten, of tot de vulling stevig is en de bovenkant goudbruin is.

  7. Haal de quiche uit de oven en laat hem 5 minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Serveer warm of op kamertemperatuur.

De boodschappen van deze week haalden we bij Colruyt, waar er nog t.e.m. 02/05 promo is op het bladerdeeg. Zo betaal je slechts € 0,25 per verpakking bij aankoop van 2 stuks. Wil jij ook een quiche maken voor slechts € 2,50 per portie. De exacte ingrediënten vind je hieronder πŸ‘‡   

Bestel je liever online je boodschappen? Dan kan dat via Collect&Go

 TIP: Volg Promocook om wekelijks op de hoogte te blijven van deze gerechtjes.