Pasta pesto 🍝 met spek voor € 1,88 p.p.
Pasta pesto 🍝 met spek voor € 1,88 p.p.

Ontdek hieronder het heerlijke recept van deze week: pasta pesto met spekjes! Dit gerechtje zou ik wel iedere dag kunnen eten, en niet enkel omdat het zo smeuïg is, maar het is ook heel goedkoop, want wij betaalden slechts € 1,88 per portie! Voor deze maaltijd werden een beperkt aantal ingrediënten gebruikt, maar de pasta kan je ook combineren met restjes uit de frigo zoals bv. rucola, tomaatjes, champignons, ... Ben je niet zo'n fan van spek? Dan is kip ook een topcombinatie met deze pasta pesto. Laten we eraan beginnen πŸ€©

! Bovenstaand boodschappenlijstje is gebaseerd op 4 porties.

STAPPENPLAN: 

  1. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. 

  2. Verhit ondertussen een pan op middelhoog vuur en bak de spekjes tot ze knapperig zijn. Haal ze uit de pan en laat ze even uitlekken op keukenpapier.

  3. Was de basilicumblaadjes en pel de look. Doe samen met de pijnboompitten, grana padano en 2 el olijfolie in een blender en mix tot een gladde pesto. Kruid met peper en zout, en voeg 2 à 3 el pastawater toe.

  4. Giet de spaghetti af en meng met de pesto. 

  5. Serveer in een bord en garneer met spek, enkele basilicumblaadje én pijnboompitjes. 

In no-time staat dit vers gerecht op tafel, eet smakelijk! 😁 De ingrediënten haalden we deze week in de Colruyt πŸ‘‡, waar je momenteel slechts € 4,96/kg betaalt voor spek. Van de pijnboompitjes zul je nog redelijk wat overhouden, maar deze zijn lang houdbaar en heel lekker in slaatjes, pasta's, etc. 

 TIP: Volg Promocook om wekelijks op de hoogte te blijven van deze gerechtjes.