Pasta arrabbiata 🍝 met bbq-brochette 🍒 voor € 2,10 per portie
Pasta arrabbiata 🍝 met bbq-brochette 🍒 voor € 2,10 per portie

We hebben allemaal wel eens (of meerdere) van die dagen waarop we zin hebben in comfort food dat ons opvrolijkt en ons de energie geeft om door te gaan. En wat is er nu beter dan een verse pasta arrabbiata die in no-time wordt klaargemaakt?

Als fervente foodie ben ik altijd op zoek naar nieuwe recepten, ingrediënten en smaakcombinaties om uit te proberen in de keuken. Deze week stuitte ik op een variant van dit klassieke Italiaanse gerecht die mijn smaakpapillen liet dansen van geluk - pasta arrabbiata met aubergine, courgette en een bbq-brochette.

Extra leuke én voordelige tip: alle ingrediënten van dit gerechtje zijn nog t.e.m. zondag 23/04 in promo bij Albert Heijn. Zo betaalden we maar € 8,30 voor 4 porties.

! Dit boodschappenlijstje is gebaseerd op 2 x 2 porties

TO DO: 

  1. Snijd de aubergine en courgette in kleine blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

  2. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze glazig.

  3. Voeg de aubergine en courgette toe en bak deze ongeveer 10 minuten, of tot ze zacht zijn.

  4. Voeg ook de Elvea arrabbiata saus toe aan de pan en roer goed door. De saus van Elvea is wat duurder dan bv. huismerken, maar het is 100% natuurlijk en zonder toegevoegde suikers.

  5. Laat de saus zachtjes pruttelen en breng op smaak met zout en peper.

    • Extra: Arrabbiata mag natuurlijk wat pikanter, dus voeg ook naar eigen smaak rode peper, tabasco en/of sriracha toe (afhankelijk van wat je thuis hebt liggen).

  6. Bak ondertussen de gekruide bbq-brochette en kook de pasta tot deze gaar is (aantal minuten staat op verpakking).

    • Energie - bespaartip: Eenmaal de pasta een tweetal minuten kookt, kan je het vuur afzetten en verder laten koken. 

  7. Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Roer goed door zodat alle pasta bedekt is met de saus.

    • TIP: De rest van de pasta kun je de dag erna eten als lunch. Voeg eventueel nog wat restjes van in de frigo toe, bijvoorbeeld fetakaas, parmezaan of spek.  

 TIP: Volg Promocook om wekelijks op de hoogte te blijven van deze gerechtjes.