Mamma Mia, zelfgemaakte pizza voor € 3,60 πŸ•
Mamma Mia, zelfgemaakte pizza voor € 3,60 πŸ•

Houd jij ook zo van pizza? Maar ben je het beu om altijd dezelfde saaie pizza's te bestellen en wil je zelf eens de handen uit de mouwen steken? Blijf dan verder lezen, want wij maakten deze week een heerlijke pizza voor € 3,60. Géén promo, maar wel goedkoop, vers én gezonder dan een Pizza Hut of Domino’s.

Of je nu van pepperoni of prosciutto houdt, of liever een vegetarische pizza verkiest, je kunt deze helemaal naar eigen smaak aanpassen. Dus waar wacht je nog op? Trek je keukenschort aan, zet een muziekje op, schenk jezelf een drankje in en we beginnen eraan! πŸ‘©‍🍳

Dit boodschappenlijstje is o.b.v. 4 pizza's (4 pers.)

BESPAARTIP: de pizza kun je ook beleggen met restjes uit je frigo. Zo maak je hem nóg goedkoper! 

Hoe ga je te werk? 

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  2. Snijd de ui in (halve) ringen, de paprika in reepjes, en de courgette en aubergine in plakjes van +/- een halve centimeter. Deze groenten kunnen ook vervangen en/of gecombineerd worden met champignons en/of tomaatjes.

  3. Pers de knoflook fijn en meng samen in een kom met de passata, tomatenpuree, een snuifje peper, zout, oregano, en tijm. Voeg eventueel 1 theelepel Sriracha toe voor wie het wat pikanter mag.

  4. Rol het pizzadeeg uit en rol de zijkanten op voor een lekkere korst. Dit zorgt er ook voor dat de saus niet uitloopt. 

  5. Verdeel de saus (zie stap 3) over je pizzadeeg en beleg vervolgens met de groenten.

  6. Snijd de geitenkaas in stukjes en verspreid het over de pizza's. Ikzelf heb voor een vegetarische pizza gekozen, maar in deze stap kun je ook gerust ham, prosciutto of pepperoni toevoegen. Lust je geen geitenkaas? Dan kun je deze vervangen door mozzarella, ricotta of fetakaas.

  7. Werk af met geraspte gruyère of emmentaler en kruid eventueel nog wat bij. 

  8. Bak de pizza ongeveer 15 à 20 min. op 220°. Dit hangt af van oven tot oven.

  9. Buon appetito, geniet van je pizza πŸ˜‰

Wil jij graag exact dezelfde pizza namaken met dezelfde ingrediënten? Hieronder vind je mijn boodschappenlijstje van Albert Heijn, gebaseerd op 4 pizza's (voor 4 personen). ❕ Voeg zelf nog één ui en een teentje look toe aan je ingrediëntenlijstje. 

 

 TIP: Volg Promocook om wekelijks op de hoogte te blijven van deze gerechtjes.