Deze week was het eens tijd om de collega's te verwennen met een koude pla! Een goedkope, maar heerlijke optie voor wie deze zomer eens een feestje wil geven. Er is enkel wat voorbereidingswerk, maar tijdens het feest zelf hoef je niks meer te doen!
! Bovenstaand boodschappenlijstje is gebaseerd op 10 porties. Ben je met een kleinere groep? Hou dan rekening met +/- 125 g charcuterie, 100 g groenten, 3 à 4 sneetjes brood en 100 g pasta (inclusief toppings) per persoon.
Stappenplan:
-
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
-
Kook de eieren 9 minuten zodat ze net niet hardgekookt zijn.
-
Hak ondertussen 1 ui en een teentje look fijn. Verwijder de zaadlijsten van 2 à 3 puntpaprika's (afhankelijk van de grootte). Snijd ze in ringen en laat ze, samen met de ui en look, even stoven op middelhoog vuur.
-
TIP: wil je de pasta een zoete toets geven? Voeg dan een eetlepel honing toe aan de groenten.
-
-
Giet de pasta af, pel de eieren en snijd ze in 8. Voeg de eieren toe aan de pasta, samen met de gebakken groenten en de zongedroogde tomaatjes. Kruid naar eigen smaak met peper en zout.
-
TIP: giet een deeltje van de olie van de zongedroogde tomaten af, maar hou nog wat over om door de pasta te mengen.
-
-
Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de ovenbroodjes volgens de instructies op de verpakking. Laat het brood even afkoelen om het daarna met een broodmes in gelijke stukken te snijden.
-
TIP: Ben je met een grotere groep? Dan kun je een mix maken van verschillende broodjes (ciabatta, Turks brood, stokbrood, ...).
-
-
Spoel de groenten grondig en snijd de tomaten, komkommers en overige paprika in schijfjes. Serveer ze dakpansgewijs op een plankje.
-
TIP: Ik gebruikte bovenstaande groenten voor de koude pla (omdat deze in promo stonden natuurlijk 😉), maar kies naargelang je lekker vindt (wortels, radijzen, maïs, ...).
-
-
Snijd de meloen in twee en verwijder de pitten. Snijd in fijne halve maantjes en serveer als een bloem. Hiertussen kun je afwisselend wat prosciutto en/of ham serveren.
-
Voor de charcuterie koos ik verder nog voor kalkoensalami, ringworst, boerenworst, vleesbrood en kippenburger (allemaal in promo 🎉). De boerenworst en kippenburger bak je nog even in een scheutje olie op middelhoog vuur. Daarna sneed ik ze in kleine stukjes. Serveer alles, net zoals de groenten, dakpansgewijs op een charcuterieplankje (of bord).
Deze week moest ik wel langsgaan bij Albert Heijn, want wat een straffe 1+2 actie op de Charles vleeswaren! Als je bijvoorbeeld een pakje beenham, mosterdspek en kalkoensalami koopt, betaal je slechts € 3,99 voor 410 gram charcuterie, wat neerkomt op € 9,73/kg. Dat is een topprijs voor kwaliteitsvolle vleeswaren.
Om mijn koude pla te vervolledigen, kwamen de folderpromoties goed van pas, want ook de boerenworst (25% korting), kippenschnitzel (1+1), romatomaten (30% korting), gemengde sla (1+1), komkommers (2de aan halve prijs), Pauwels knijpflessen (1+2) en Sweet crunchino puntpaprika's (1+1) stonden afgeprijsd. Hierdoor betaalde ik slechts € 38,23 voor alles, wat neerkomt op € 3,82 per persoon. Uiteindelijk had ik nog heel veel groenten over, maar die kan je perfect de dag nadien opeten of verwerken in een salade, pasta, ... Klik hier voor meer inspiratie.
TIP: Volg Promocook op Instagram en/of op TikTok
om op de hoogte te blijven van deze gerechtjes.