Kerstpizza πŸ• met pesto, mascarpone en spinazie voor € 3,04 p.p. πŸŽ„
Kerstpizza πŸ• met pesto, mascarpone en spinazie voor € 3,04 p.p. πŸŽ„

Met de feestdagen in het vooruitzicht leek het ons ideaal om een receptje in kerst-thema te maken. Het resultaat: een lekkere vegetarische kerstpizza met pesto, mascarpone en spinazie voor € 3,04 p.p. πŸ˜‹ Dit gerechtje kan gegeten worden als hoofdgerecht, maar ook als hapje. Het is bovendien ook een leuke activiteit om samen met je kinderen te maken πŸ‘©‍πŸ‘§‍πŸ‘¦. 

! Bovenstaand boodschappenlijstje is gebaseerd op 4 porties. (Wil je liever 1 pizza als hapje? Gebruik dan de helft van de ingrediënten.)

STAPPENPLAN:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Meng de mascarpone, spinazie, grana padano, groene pesto en 100 g tomaatjes in een blender. Kruid met peper en zout. Dit wordt de saus voor onze kerstpizza.

  3. Rol 2 van de pizzadegen uit en smeer de saus erop. Bedek elk pizzadeeg met een 2de laag pizzadeeg.

  4. In het midden van de pizza plaats je een glas. Snijd reepjes van +/- 2 cm vanaf het glas tot aan de buitenkant van de pizza. Draai de reepjes van de pizza op tot een sneeuwvlokje.

  5. Bak de pizza +/- 20 min in de oven. Was ondertussen de basilicumblaadjes en snijd de rest van de kerstomaten in stukjes.

  6. Haal de pizza uit de oven en beleg met de kerstomaatjes en basilicum. 

Smakelijk! Wij haalden onze ingrediënten bij Colruyt (zie hieronder). Je zal na het maken van deze pizza nog redelijk wat van de ingrediënten over hebben, maar deze kun je verwerken in een pastasaus, salade, broodje, ... Wees creatief πŸ˜‰

 TIP: Volg Promocook op Instagram om wekelijks op de hoogte te blijven van deze gerechtjes.