Hemels comfort food: Risotto met broccoli πŸ₯¦ en krokante kip πŸ” voor slechts € 2,30 per portie!
Hemels comfort food: Risotto met broccoli πŸ₯¦ en krokante kip πŸ” voor slechts € 2,30 per portie!

Nog op zoek naar een smaakvolle en budgetvriendelijke maaltijd voor vanavond? Zoek niet verder! Deze week heeft Promocook een fantastisch recept samengesteld voor een verrassend betaalbare prijs van € 2,30 per portie. Dit gerecht is perfect voor wie op zoek is naar comfort food met een twist, en het zal zeker indruk maken op iedereen aan tafel. De romige en zachte risotto is een perfecte combo met knapperige broccoli en de krokante kip maakt het helemaal af. Lees verder voor het recept en ontdek hoe je kunt besparen op je volgende maaltijd.

! Dit boodschappenlijstje is samengesteld op basis van 4 personen.

Bereidingswijze:

  1. Snijd de ui en look fijn. Stoof dit allemaal aan in boter. Voeg de rijst en een bouillonblokje toe en stoof deze kort mee aan.

  2. Blus beetje bij beetje met water en blijf roeren tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 18 minuten.

  3. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en kook tot deze gaar is. Breng op smaak met peper, zout en gedroogde oregano. 

  4. Bak de krokante kip in de airfryer of in een hete pan met olijfolie.

  5. Wanneer de risottorijst gaar is, voeg je de kruidenkaas en broccoli toe en roer je alles tot een smeuïg geheel. Breng de risotto nog extra op smaak met basilicum.

  6. Verdeel de risotto over de borden, leg op elk bordje enkele kippenblokjes (en werk eventueel af met Parmezaanse kaas).

Alle ingrediënten voor dit gerechtje zijn deze week te vinden in Albert Heijn. Nog t.e.m. 02/04 betaal je € 5 voor 2 verpakkingen krokante kipfilet en kost de broccoli je € 1,98/kg. 

 TIP: Volg Promocook om wekelijks op de hoogte te blijven van deze gerechtjes.