Gevulde paprika met rijst, gehakt en mascarpone voor € 1,96 p.p. πŸ«‘
Gevulde paprika met rijst, gehakt en mascarpone voor € 1,96 p.p. πŸ«‘

Deze week op het menu: gevulde paprika met rijst, gehakt en mascarpone, en dat voor slechts € 1,96 p.p. πŸ˜‹ Benieuwd hoe je dit heerlijke en budgetvriendelijke gerecht kunt bereiden? Je ontdekt het hieronder πŸ‘‡

! Bovenstaand boodschappenlijstje is gebaseerd op 4 porties.

Stappenplan:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. 

  3. Snijd de bovenkant van de paprika's af en verwijder voorzichtig de zaadlijsten en zaadjes. Zorg ervoor dat de paprika's rechtop kunnen staan.

  4. Verhit wat olie in een pan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook tot ze lichtbruin zijn.

  5. Voeg het gehakt toe aan de pan en bak het rul. Breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder en tijm.

    • TIP: deze week is worst (€ 5/kg) goedkoper dan gehakt in de Albert Heijn. Verwijder dus gewoon het velletje et voilà, je hebt gehakt πŸ˜‰

  6. Voeg de gekookte rijst, mascarpone, tomatenpuree en basilicum toe aan het gehaktmengsel. Roer alles goed door elkaar en laat het geheel nog een paar minuten sudderen.

  7. Vul elke paprika met het gehaktmengsel en zet ze in een ovenschaal.

    • Heb je nog een restje kaas in de frigo? Leg er gerust op voor een extra korstje πŸ§€.

  8. Bak de gevulde paprika's in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot de paprika's zacht zijn en de vulling goed is verwarmd.

Heel simpel, maar fantastisch lekker! Dankzij de 1 + 1 folderpromoties van Albert Heijn op boerenworst en rode paprika's betaalden we deze week slechts € 1,96 per portie πŸ˜± Het exacte boodschappenlijstje vind je hieronder πŸ‘‡

 TIP: Volg Promocook om wekelijks op de hoogte te blijven van deze gerechtjes.