Gevulde auberginerollen πŸ† in tomatensaus met spinazie en ricotta voor € 1,71 p.p.
Gevulde auberginerollen πŸ† in tomatensaus met spinazie en ricotta voor € 1,71 p.p.

Dit veggie gerechtje zal ongetwijfeld door velen gesmaakt worden, want het is niet alleen heerlijk, maar ook super goedkoop! Heb je nog tomaatjes over in de frigo? Dan kun je deze ook altijd toevoegen. Wie nood heeft aan z'n dagelijkse portie vlees, kan ook gehakt aan de vulling toevoegen. Laat het in ieder geval smaken πŸ˜‹ 

! Bovenstaand boodschappenlijstje is gebaseerd op 4 porties.

STAPPENPLAN: 

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snijd de aubergines in dunne plakken, besprenkel ze met wat zout en olie, en gril kort aan beide zijden tot ze licht gebruind zijn.

  3. In een kom meng je de passata, fijngesneden look, 1 tl sriracha en basilicum. Deze saus verdeel je op de bodem van de ovenschaal.

  4. Meng in een aparte kom de ricotta, fijngehakte spinazie, tijm, oregano, peper en zout. Dit wordt de vulling voor de auberginerollen.

  5. Neem een aubergineplak, leg er een lepel van het ricotta-spinaziemengsel op en rol voorzichtig op. Herhaal dit voor alle plakken.

  6. Plaats de gevulde auberginerollen in een ovenschaal en strooi de geraspte kaas er bovenop.

  7. Bak de auberginerollen in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot de saus borrelt en de aubergines zacht zijn.

Smakelijk! Dit gerechtje kostte ons slechts € 1,71 p.p. dankzij de 1 + 1 promo op aubergines in Albert Heijn (nog t.e.m.13/08). Het exacte boodschappenlijstje vind je hieronder terug πŸ‘‡ 

 TIP: Volg Promocook om wekelijks op de hoogte te blijven van deze gerechtjes.