Gepofte zoete aardappel met zwarte bonen, spekjes en guacamole voor € 2,41 p.p. 🫘πŸ₯‘
Gepofte zoete aardappel met zwarte bonen, spekjes en guacamole voor € 2,41 p.p. 🫘πŸ₯‘

Dit gerechtje vraagt wat tijd en geduld, maar is het meer dan waard! πŸ˜‹ Op het menu: gepofte zoete aardappel met zwarte bonen, spekblokjes en zelfgemaakte guacamole voor maar € 2,41 p.p. Met de vulling van je zoete aardappel kan je trouwens eindeloos variëren. Laten we eraan beginnen πŸ˜

! Bovenstaand boodschappenlijstje is gebaseerd op 4 porties.

STAPPENPLAN:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 

  2. Was de aardappelen grondig (niet schillen), prik er gaatjes in met een vork en leg in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en laat +/- 60 minuten garen (afhankelijk van de grootte).

  3. Hak ondertussen 1 ui en een teentje knoflook fijn. Bak de helft in een pan op middelhoog vuur en voeg de spekblokjes en zwarte bonen toe. 

  4. De andere helft gaan we gebruiken om guacamole te maken. Pel de avocado, verwijder de pit en plet samen met de ongebakken ui, knoflook, zure room en fijngehakte stukjes tomaat tot één geheel. Kruid naar smaak met peper, zout en voeg wat limoensap toe.

  5. Haal de zoete aardappel uit de oven, snijd in twee en hol de vulling uit met een lepel. Meng dit samen met de spekjes en zwarte bonen en vul weer op. Zet nog een aantal minuten in de oven. 

  6. Haal opnieuw uit de oven en werk af met de guacamole en sla.

Onze ingrediënten haalden we deze week bij de Lidl, aangezien de zoete aardappelen hier nog t.e.m. 14/11 in promo staan aan € 1,99/kg

 TIP: Volg Promocook om wekelijks op de hoogte te blijven van deze gerechtjes.