Bespaarblog

Een kast bomvol chocolade en paaseieren? Dit doe je ermee 🍫
Een kast bomvol chocolade en paaseieren? Dit doe je ermee 🍫

Ook dit jaar is de Paashaas weer heel gul geweest: een traktatie op het werk, paaseierenzoektocht in de tuin én nog eens 20 kg chocolade gekregen bij de grootouders? Heel lekker allemaal, maar minder handig als je kast nog vol ligt met chocolade van de Sint ... Hoewel je chocolade lang kunt bewaren, kan ik mij inbeelden dat er na zo'n paasweekend geen nood meer is aan deze lekkernij. Daarom hebben wij enkele lekkere chocoladerecepten uitgetest om die overschot aan chocolade weg te werken. 

1) American cookies πŸͺ

Als er één lekkernij is die we allemaal kennen en liefhebben, dan zijn het waarschijnlijk wel de klassieke American cookies. Met hun knapperige buitenkant en zachte, smeuïge binnenkant zijn deze koekjes de perfecte traktatie om jezelf of anderen mee te verwennen.

! Dit boodschappenlijstje is voor +/- 24 cookies.

To do: 

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Smelt ondertussen de boter en meng met de basterdsuiker en vanillesuiker zodat ook de suiker smelt. Klop daarna het ei erdoor.

  2. Meng de bloem, het bakpoeder en een snuifje zout en voeg daarna ook het suikermengsel toe. Laat het deeg even afkoelen.

  3. Hak de chocolade grof en meng erdoor. 

  4. Draai balletjes van het deeg en leg op de bakplaat met bakpapier (niet plat drukken). Bak vervolgens zo'n 13 à 15 minuten in de oven.

  5. Laat even afkoelen, smakelijk!  

2) Chocoladetaart πŸ°

Chocolade en taart zijn twee woorden die elke snoepkont direct doen watertanden. En wat is er nu beter dan de twee te combineren in een verrukkelijke chocoladetaart?

To do: 

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt ondertussen 300 gram chocolade en 200 gram boter au bain-marie.

  2. Mix in een aparte kom de eieren met de suiker en vanillesuiker tot een schuimig geheel.

  3. Wanneer de chocolade en boter volledig gesmolten zijn, laat je het mengsel +/- 10 minuten afkoelen. Mix daarna tot één geheel met de eieren. Voeg ook de bloem en het bakpoeder toe en spatel dit er kort doorheen.

  4. Vet de randen van je springvorm in en leg bakpapier op de onderkant. Giet het chocolademengsel erin en bak +/- 45 minuten in de oven.

  5. Terwijl de taart afkoelt (+/- 30 min.), maak je de topping. Dit doe je door opnieuw 100 gram chocolade en 50 gram boter au bain-marie te smelten. Voeg daarna de poedersuiker toe en bedek de bovenzijde van de chocoladetaart met dit mengsel.

  6. Versier naar eigen keuze.

3)  Chocomousse πŸ˜‹

Zacht, luchtig, en gewoonweg hemels! Het perfecte dessertje om indruk te maken op je gasten én het is nog eens heel simpel ook. 

! Dit boodschappenlijstje is gebaseerd op 4 à 5 porties.

To do: 

  1. Smelt de chocolade au bain-marie. Ondertussen klop je in een aparte kom de eiwitten stijf en voeg je beetje per beetje de suiker toe. 

  2. Klop ook de slagroom stijf in een andere kom.

  3. Nadat de chocolade wat is afgekoeld, meng je deze voorzichtig door de slagroom, waarna je ook het opgeklopt eiwit onder de massa mengt.  

  4. Verdeel de chocomousse over de glazen en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

 TIP: Volg Promocook om wekelijks op de hoogte te blijven van deze gerechtjes.