Caesar salade πŸ₯— met kip πŸ” voor € 3,20 p.p.
Caesar salade πŸ₯— met kip πŸ” voor € 3,20 p.p.

Hebben jullie al eens gehoord van mealprepping? Dit is het voorbereiden van verschillende maaltijden voor meerdere dagen om zo tijd te besparen, maar ook om gezonder te eten. Bovendien kan je bepaalde ingrediënten in meerdere gerechtjes verwerken en zo verspil je ook minder voedsel. Zo ga ik vaak op zaterdag naar de winkel en sta ik op zondag enkele uren in de keuken. Dan maak ik pasta's, salades, ovenschotels, ... waardoor ik even weg kan. Heb ik te veel? Dan vries ik zoveel mogelijk in voor dagen waarop mijn frigo leeg is. 

Een van m'n favoriete gerechtjes om te mealpreppen, is deze caesar salade met kip πŸ˜‹. Zeer snel klaar en ook gemakkelijk om mee te nemen als lunch.

! Bovenstaand boodschappenlijstje is gebaseerd op 4 porties.

STAPPENPLAN:

  1. Verwarm de oven voor en bak de ciabatta volgens de instructies op de verpakking. 

    • Dit is enkel voor afbakbroodjes, sla deze stap dus over als je brood/ciabatta van de bakker gebruikt.

  2. Kook de eieren 10 minuten. Laat even afkoelen en pel vervolgens de schaal. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren snijd je het ei in 2 of in kleine stukjes.

  3. Verwijder de stronk en de buitenste bladeren van de ijsbergsla. Snijd de krop sla doormidden en snijd vervolgens verticaal door om lange, dunne slierten sla te krijgen. Spoel de sla met koud water.

  4. Snijd de kipfilet in stukjes en kruid met peper, zout en kippenkruiden. Bak vervolgens op middelhoog vuur tot de kip gaar is. Snijd ondertussen de kerstomaatjes in 4.

  5. Meng de sla, tomaatjes, Grana Padano (of parmezaan) schilfers, kip, eieren en voeg naar smaak caesar dressing toe. 

    • TIP: wil je croutons aan de salade toevoegen? Snijd dan enkele reepjes van je ciabatta tot kleine stukjes en bak even in olie. 

Onze ingrediënten haalden we deze week bij Delhaize. Nog t.e.m. 7/02 is er een 1+1 promo op de kipfilet (€ 6,65/kg). Ook bij Okay staan de kippenboutfilets aan 1+1 (€ 6/kg). Voor dit gerechtje gebruikten we slechts 1 verpakking, dus de andere kan je perfect invriezen of verwerken in een ander gerechtje. Smakelijk! 😊

 TIP: Volg Promocook op Instagram om wekelijks op de hoogte te blijven van deze gerechtjes.