Broccoli-aardappelgratin πŸ₯¦πŸ₯” met kipburger πŸ” voor € 3,10 p.p.
Broccoli-aardappelgratin πŸ₯¦πŸ₯” met kipburger πŸ” voor € 3,10 p.p.

! Bovenstaand boodschappenlijstje is gebaseerd op 4 porties.

STAPPENPLAN:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes (ongeveer 3 mm dik). Dit kan met een scherp mes of een mandoline. Kook de schijfjes 5 minuten.

  3. Spoel de broccoli, verwijder de stam en snijd in roosjes. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg een snufje zout toe. Blancheer de broccoli roosjes gedurende 4-5 minuten tot ze lichtjes zacht zijn. Giet ze af en spoel even onder koud water om het kookproces te stoppen.

  4. Meng in een kom de slagroom, melk, eieren en geperste knoflook. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  5. Vet de ovenschaal in met boter (of olie). Schik een laagje aardappelschijfjes dakpansgewijs in de ovenschaal, gevolgd door een laagje broccoli roosjes. Giet daarbovenop een deel van de saus en bestrooi met de geraspte kaas. Herhaal dit proces tot alle aardappelen en broccoli zijn gebruikt.

  6. Bak de gratin in de voorverwarmde oven gedurende ca. 45 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin is en de aardappelen gaar zijn.

  7. Bak de kipburgers op een middelhoog vuur, een tiental minuten voor de gratin klaar is.  

  8. Haal de gratin uit de oven en laat het een paar minuten rusten alvorens het te serveren. Smakelijk! 

Deze week hebben we van verschillende acties bij Albert Heijn geprofiteerd. Zo is er een 2e gratis actie op kipburgers, 50% korting op de aardappelen en broccoli aan € 0,99 per stuk. Het totaal = € 12,43, wat neerkomt op € 3,10 per portie! Je zal zelfs nog 2/3de van de aardappelen, eieren en melk over hebben waar je een ander gerechtje mee kan maken, bv. puree.

 TIP: Volg Promocook om wekelijks op de hoogte te blijven van deze gerechtjes.