Breakfast bowl met yoghurt, granola en fruit πŸ₯πŸ«πŸŒ
Breakfast bowl met yoghurt, granola en fruit πŸ₯πŸ«πŸŒ

Wist je dat fruit enorm veel vezels bevat en het je lichaam helpt om je cholesterolgehalte te verlagen, de bloedsuikerspiegel te reguleren en je langer een vol gevoel te geven? Daarom probeer ik thuis altijd een voorraad aan vers fruit te hebben, maar helaas is de houdbaarheidsdatum hiervan nogal beperkt. Vandaar maak ik ieder weekend een breakfast bowl met yoghurt, granola én de restjes fruit uit mijn frigo. Heel lekker, gezond en snel gemaakt! 

! Bovenstaand boodschappenlijstje is gebaseerd op 1 breakfast bowl. 

STAPPENPLAN:

  1. Snijd het fruit dat je hebt liggen in stukjes. Voor mijn breakfast bowl gebruikte ik 1 banaan, een halve kiwi, en een handjevol frambozen en bosbessen.

  2. Schep 4 el yoghurt in een kommetje. Leg de stukjes fruit en de granola ernaast.

    • ​​​​​TIP: als je de breakfast bowl niet meteen zult opeten, is het een goed idee om de granola en yoghurt te scheiden met het fruit ertussen in. Wanneer granola te lang in de yoghurt blijft liggen, verliest het z'n knapperigheid. 

  3. Werk af met honing voor extra zoetigheid.

  4. Smakelijk, geniet van je ontbijtje!

Moet je nog je voorraad fruit inslaan? Dan kun je nog t.e.m. 17/09 bij Albert Heijn terecht voor 40% korting op rood fruit en -25% op Jazz appels. Klanten van Delhaize & ALDI kunnen dan weer profiteren van de folderpromo op druiven: 2 verpakkingen voor € 2,99 bij Delhaize en € 3/kg bij de ALDI. Liever peren? Dan moet je bij Lidl zijn, want nog t.e.m. 19/09 is het 1+1 op conference peren.

 TIP: Volg Promocook om wekelijks op de hoogte te blijven van deze gerechtjes.