Appeltaartjes met kaneel voor € 0,50 per stuk 🍎
Appeltaartjes met kaneel voor € 0,50 per stuk 🍎

Een warm appeltaartje met kaneel, dat kan smaken! Helaas kost zo'n dessertje al snel € 1 à € 2 per stuk en zelfs nog meer bij de warme bakker. Nochtans is het heel gemakkelijk om je appeltaartjes zelf klaar te maken, en dat voor maar € 0,50 per stuk. Bovendien kun je er je eigen twist aan geven zoals wij. En ja, ze smaken even lekker als ze eruit zien πŸ˜

Geen beschrijving beschikbaar.

Dit boodschappenlijstje is goed voor +/- 8 appeltaartjes. 

STAPPENPLAN:

  1. Verwarm de oven voor op 210 °C.

  2. Rol de kruimeldegen open en bestrooi met wat bloem. Bestrijk ook met een plakje gesmolten boter.

  3. Snijd elk kruimeldeeg in 4 repen van dezelfde grootte en bestrooi naar eigen smaak en voorkeur met kaneelsuiker.

  4. Verwijder het klokkenhuis van de appels en snijd ze in halve maantjes (zo fijn mogelijk). 

  5. Kook de appelschijfjes +/- 2 minuten in heet water tot ze plooibaar zijn zonder te breken. 

    • TIP: om verkleuring tegen te gaan, kun je wat citroensap aan het water toevoegen.

  6. Neem een reepje kruimeldeeg en beleg de bovenste helft van het deeg met appelschijfjes. Doe dit dakpansgewijs. 

  7. Plooi de onderste helft van het kruimeldeeg op het bovenste deel. Rol op tot een bloemetje en bestrijk met eigeel voor een krokante korst. 

  8. Voilà, de taartjes zijn klaar om 25 à 30 minuutjes te bakken! 

Wil je het recept visueel volgen? Dan kun je ook dit filmpje bekijken, waar wij onze inspiratie van haalden. 

Nog t.e.m. vandaag 25/10 staan de Jonagold appels aan € 0,99/kg in Delhaize. Net te laat? Dan kun je ze ook nog t.e.m. zondag 29/10 in Albert Heijn vinden aan dezelfde prijs.