Bespaarblog

Tips om dubbel zo goed te slapen πŸ’€
Tips om dubbel zo goed te slapen πŸ’€

Hoeveel is jouw slaap waard? Letterlijk en figuurlijk dan πŸ˜‰ Tijdens het slapen herstelt ons lichaam en bereidt het je voor op een nieuwe dag. Daarnaast verwerken we 's nachts ook optimaal de gebeurtenissen van overdag, tenzij je slaap wordt verstoord natuurlijk. We hoeven je dus niet te vertellen dat slaaphygiëne heel belangrijk is. Vandaar vraagt een goede nachtrust ook om een investering, dus hoe kies je eigenlijk het beste kussen voor jouw lichaam? 

Kies je liever een goedkoop kussen of ga je voor een duurzamer model? Met een duurder kussen kom je op lange termijn vaak goedkoper uit! Niet enkel omdat een kussen van hoge kwaliteit langer mee gaat, maar bovendien slaap je beter waardoor je meer energie hebt overdag. Een "goed" kussen is natuurlijk wel voor iedereen anders. Vandaar hebben wij hieronder enkele tips opgesomd om het juiste kussen uit te kiezen.

1. Welk kussen neem je best bij nek- of schouderpijn? 

Heb je vaak last van een stijve nek of schouderpijn omdat je kussen niet goed ligt? Neem een kussen dat zich aanpast aan de vorm van je lichaam. Het perfecte kussen biedt voldoende ondersteuning om je hoofd en nek op één lijn te houden, zodat je niet wakker wordt met pijn of ongemak.

2. Welk kussen past bij je slaaphouding? 

Ben je een buik- of rugslaper? Kies een kussen waar je zacht op slaapt, maar die toch net voldoende stevigheid biedt. Je kan verschillende kussens testen, of gewoon op safe spelen door een kussen te nemen die zich aan jouw lichaam en slaaphouding aanpast. Naast het kussen is natuurlijk ook de juiste matraskeuze belangrijk. 

3. Welke voordelen moet je kussen bieden? 

Wat is voor jou belangrijk als je een kussen kiest? Verlies je veel vocht wanneer je slaapt, neem dan een temperatuurregulerend kussen. Misschien hecht je naast comfort ook belang aan de impact op het milieu? Kies dan een kussen gemaakt uit hoogwaardige materialen die milieuvriendelijk zijn.

4. Knuffelen met je XXL kussen zoals op hotel? 

Vaak zijn de kussens op hotel 10 keer beter dan thuis en slaap je als een roosje. Deze kussens zijn vaak gemaakt van materialen zoals ganzendons, traagschuim of microvezels, die een betere kwaliteit en comfort kunnen bieden dan de goedkopere synthetische vezels die vaak in thuisgebruikte kussens verwerkt zijn. Is dit bij jou het geval? Wel, dat betekent dat jouw kussen dringend aan vervanging toe is.  

Dit gezegd zijnde, hebben wij het Emma Diamond kussen mogen uittesten, dat aan veel van bovenstaande eisen voldoet voor een goede nachtrust.

Ben je op zoek naar een zacht extra large kussen waar je hoofd in zinkt en waar je eindeloos mee kan knuffelen? Dan komt het Emma Diamond kussen heel dicht in de buurt. Nóg beter nieuws, want op dit moment is er zelfs een 1 + 1 promo, zo kan je partner ook mee profiteren. Bovendien krijg je nog eens -5% extra met de code DISCOUNT5 πŸ˜

TIP: Wie een kussen bij Emma Matras aankoopt, heeft bovendien recht op 30 nachten proefslapen. Dit wil zeggen dat je thuis zélf kan uittesten op welk kussen je het beste slaapt.