Shoppen bij Ochama: als een kind in een snoepwinkel 🍭
Shoppen bij Ochama: als een kind in een snoepwinkel 🍭

"Er was eens een hele bijzondere winkel. Waar robots je vrienden zijn en je echt alles kan vinden. Van grote merken tot kleine boodschappen. Van nieuwe gadgets tot tijdloos servies. Een winkel waar je kunt ophalen en thuis laten bezorgen."

Begin jij ook meteen weg te dromen? Wel, deze sprookjesachtige boodschap komt van Ochama, een omni-channel retailer die zich na Nederland, nu ook in België heeft gevestigd. Hun innovatieve one-stop-shop biedt een groot assortiment aan A-merken, waaronder Google Chromecasts aan € 32,90, Oral-B opzetborstels aan € 2,23/stuk, AirTags vanaf € 24,75/stuk, maar ook tientallen promo's zoals 1+1 op zonnebloemolie (€ 1,63/l), ... Het lijkt allemaal té mooi om waar te zijn, want krijg je effectief wat ze beloven? We namen de proef op de som en dompelden ons onder in de wereld van Ochama. Dit zijn onze eerste indrukken:

  1. Overweldiging is een goede beschrijving wanneer je de site voor het eerst bezoekt. Meer dan 10.000 producten, dagelijkse flash sales met kortingen tot -70%, exclusieve deals voor nieuwe klanten, ... Ochama is niet enkel een supermarkt met een multiculturele rijkdom aan (verse) voeding, maar tegelijkertijd ook een online elektronicazaak, woonwinkel en beautyshop. Allemaal heel snel en eenvoudig doorzoekbaar. 

  2. Bij het aanmaken van een account kun je meteen profiteren van extra korting. Zo krijg je met de code PROMO10 € 5 korting bij aankoop vanaf € 10. Bestel je voor meer dan € 29? Dan krijg je meteen € 10 korting 😲. Dit is een eenmalige korting voor nieuwe leden. Wil je hier ook gebruik van maken, vul deze code dan in tijdens het aanmaken van je account onder het vakje 'uitnodigingscode' (zie hieronder). 

  3. Shopping time! πŸ›οΈ Ook Ochama pakt tijdens Black Friday uit met hoge kortingen tot -70%, dus daar moesten we van profiteren. We plaatsten een bestelling voor € 47,58 i.p.v. 79.67 en de shopping-beleving was heel aangenaam. Online bestellingen kunnen worden opgehaald bij een van de tientallen afhaalpunten van Ochama (o.a. de Blokker in πŸ‡³πŸ‡±), of kunnen meteen thuis geleverd worden. Bovendien is thuislevering gratis in het weekend bij aankoop vanaf € 39.

  4. Ons pakketje werd de dag nadien al geleverd in een Pickup Point. Alle Pickup Points hebben trouwens frigo's en diepvriezers, zodat je (bevroren) producten vers blijven. Het verdict: what you see is what you get! Wij zijn tevreden van onze producten, maar ben je dat niet, dan kan je ook gratis retourneren binnen de 60 dagen.

Het lijkt te goed om waar te zijn? Dat is het dus zeker niet. Door hun geavanceerde technologie met robots en kosteneffectieve winkelervaringen kunnen ze de laagsteprijsgarantie bieden. Hierdoor maken ze waar wat hun slogan belooft, namelijk 'shopping made simple'. Wil je op de hoogte blijven van hun beste aanbiedingen? Dat kan via hun online folders