Bespaarblog

Goedko(o)p(er) op stap tijdens de paasvakantie 🎑
Goedko(o)p(er) op stap tijdens de paasvakantie 🎑

Eindelijk paasvakantie, en dat betekent dat het tijd is om leuke activiteiten te plannen met de kinderen. Naar het buitenland op reis gaan: zeer leuk, maar o zo duur. Dus wat als je budget beperkt is?

Geen zorgen, er zijn tal van manieren om goedkoper op stap te gaan met de kinderen en toch een geweldige tijd te hebben! Hieronder enkele tips en leuke ideetjes :)

1. Koop je tickets in promo

Koop je tickets voor (water)pretparken nooit aan een volledig tarief. Er vallen altijd wel ergens promo’s te rapen zoals bijvoorbeeld 1 + 1 gratis, of -30% korting. Op onze site en via de Promojagers extensie delen wij en andere leden geregeld hoe en waar je bepaalde tickets goedkoper kunt kopen. Regelmatig opvolgen is dus de boodschap!

  • Een extra tip die hierbij aansluit, is om ook geregeld de folderacties van supermarken zoals Albert Heijn in de gaten te houden. Nog t.e.m. 23/04 kan je bijvoorbeeld toegangstickets kopen aan 1 + 1 voor verschillende parken waaronder Bellewaerde, Walibi, ...  Meer info over deze acties vind je in de folder

Er zijn ook heel wat andere sites waar je aan een verlaagd tarief tickets kan kopen voor (water)pretparken, dierentuinen, wellness-arrangementen, etentjes, … Hier is het wel belangrijk om altijd alle info goed te lezen vooraleer je iets aankoopt. Bij Vakantieveilingen moet je bijvoorbeeld altijd rekening houden met de administratiekosten en eventuele verzendingskosten.

  • Wil je eens mét korting gaan eten, naar de wellness of een andere activiteit plannen? Kijk dan zeker eens op Social Deal, want hier vind je over heel België honderden deals met kortingen tot -60% op o.a. bowling, escape games, pretparken, dierenparken, wellness, hotelovernachtingen, ...  

  • Ooit al gehoord van Two4One? Deze Belgische website biedt kortingen tot wel -50% op restaurantdeals, wellnessuitjes en afhaalmaaltijden. Of je nu op zoek bent naar een romantische avond uit met je partner, een dagje wellness met je beste vriend(in) of gewoon een lekkere afhaalmaaltijd voor het hele gezin, Two4One heeft voor ieder wat wils!

2. Let op met eten en drinken!

Het maakt niet uit naar waar je gaat, zorg dat je altijd voorzien bent van voldoende drankjes, koekjes, lunch, etc. zodat je het niet (of in beperke mate) ter plaats moet aankopen. Dit lijken kleine kosten, maar als je met kinderen op stap bent, kan dit bedrag flink oplopen tegen het einde van de dag.

3. Bespaar op vervoer én parking.

Dit is een kost dat vaak wordt vergeten, maar wie een eindje moet rijden is vaak beter af met het openbaar vervoer. De NMBS heeft bijvoorbeeld Discovery Tickets waardoor je 50% korting krijgt op je treinticket. Zo hoef je niet te stressen in de file en bespaar je de kost voor parking uit.

4. Koop een abonnement.

Een jaarabonnement voor een pretpark of dierenpark lijkt in eerste instantie misschien een grote kost, maar het heeft heel wat voordelen. Ook al ben je niet van plan om hetzelfde park 3-4 keer in het jaar te bezoeken, vaak krijg je ook korting op andere uitstapjes.

Neem bijvoorbeeld een Plopsa-jaarabonnement: naast gratis toegang tot alle Plopsa-parken, ontvang je 30% korting bij Kinepolis en wel tot 50% korting bij andere parken zoals Walibi, Pairi Daiza, Efteling, Bobbejaanland, en vele andere. Wie dus geregeld zo’n parken bezoekt, spaart op termijn zeker tientallen euro’s uit, vooral met de komende prijsstijgingen in het vooruitzicht.

  • Ben je van plan om een abonnement aan te schaffen? Dan hebben we extra goed nieuws, want momenteel loopt er een interessante deal op Actie van de Dag, die jaarabonnementen aanbiedt voor € 74,95 i.p.v. € 110 πŸŽ’.

Wil je na het lezen van dit artikel nóg meer leuke en goedkope ideetjes om op stap te gaan, lees dan zeker het artikel "Gratis genieten in 2023: de 10 leukste uitstapjes".