10x betaalbare gezinsuitstapjes in de krokusvakantie πŸ‘¨β€πŸ‘©β€πŸ‘§β€πŸ‘¦
10x betaalbare gezinsuitstapjes in de krokusvakantie πŸ‘¨β€πŸ‘©β€πŸ‘§β€πŸ‘¦

Hey daar, vakantiegangers! Met de krokusvakantie om de hoek is het opnieuw tijd om plannen te maken voor leuke uitstapjes. Wij hebben echter een enorm belangrijke tip: koop je toegangstickets nooit aan de volle pot, want meestal valt er ergens wel een of andere korting te rapen voor pretparken, waterpretparken, dierenparken, of andere leuke activiteiten. Voor wat inspiratie en betaalbaar plezier vind je hieronder enkele leuke ideetjes, ideaal voor sport- of wetenschapliefhebbers, adrenalinejunkies en theaterfans. 

1. Technopolis: waar wetenschap en pret samenkomen πŸ§ͺ

Wanneer het op een educatief uitje aankomt, is Technopolis altijd een schot in de roos. Met interactieve tentoonstellingen en fascinerende experimenten zullen zowel kinderen als volwassenen zich geen moment vervelen terwijl ze leren over wetenschap en technologie. Tickets zijn verkrijgbaar op de HLN Shop aan € 20,50 i.p.v. € 26 voor volwassenen en € 17,85 i.p.v. € 21 voor kinderen van 4 t.e.m. 18 jaar. Aangekochte tickets zijn geldig t.e.m. 30/04.

2. Sneeuwpret bij SnowWorld of Ice Mountain β„️

Als je op zoek bent naar een beetje winterpret, hoef je niet verder te gaan dan Antwerpen of Komen. Met skipassen voor een fractie van de normale prijs, kun je genieten van uren sneeuwavontuur zonder de bergen te hoeven beklimmen. Skipassen in SnowWorld Antwerpen zijn verkrijgbaar voor € 24,95 i.p.v. € 37,50 (Dagpas - 2uur) of € 23,50 i.p.v. € 27,50 (Avondskipas - 4 uur).

Is Komen dichter in de buurt? Dan kunnen kinderen van 4 t.e.m. 11 jaar al voor € 15,50 skiën of snowboarden. Volwassenen betalen iets meer, namelijk € 18,50 i.p.v. € 37. Vouchers bestel je hier op Social Deal en blijven geldig t.e.m. 20/04. Ga je liever iets later in het jaar? Dan betaal je via Tripper € 19,95 (t.e.m. 12 jaar) of € 22,50. Deze vouchers blijven geldig t.e.m. 31/12, maar lees wel even alle voorwaarden. 

3. Musicals voor de theaterliefhebbers onder ons 🎢

Voor degenen die van theater houden, is er een overvloed aan geweldige musicals om van te genieten, maar wel pas in de paasvakantie. Zo ga je al naar Rapunzel voor € 29 i.p.v. € 54 op 2/03 (Stadsschouwburg Antwerpen), 6/04 (Capitole Gent) of 10/04 (Trixxo Theater Hasselt). Meer fan van Hairspray? Ook deze musical kan je bijwonen voor € 49 i.p.v. € 65 op de volgende data: 

  • 14 tot 24 maart in de Stadsschouwburg van Antwerpen

  • 29, 30 en 31 maart in het Capitole te Gent

  • 12, 13 en 14 april in het Trixxo Theater van Hasselt

4. QUEEN The Music: Voor de rockers en fans van de jaren 70 πŸ€˜

Wie gek is op klassieke rock, zal geen betere manier vinden dan de avond doorbrengen met QUEEN The Music. Een avond vol nostalgische hits als 'Bohemian Rapsody' en 'Don't Stop Me Now'. Tickets voor dit energieke optreden die je gegarandeerd op de dansvloer zal krijgen, variëren normaal van € 39,50 tot € 49,50, maar via Vakantieveilingen kun je momenteel bieden op een bundel van 2 tickets of meteen kopen aan € 46,50. Het spektakel vindt plaats op 16/02 om 20 u in Kursaal Oostende. 

5. Eentje voor de filmfanaten πŸŽ¬

Waarom zou je thuis blijven als je je favoriete films op het grote scherm kunt zien? Met deze voordelige filmtickets bij UGC, is het de perfecte gelegenheid om jezelf en/of je gezin te trakteren op een filmavondje voor maar € 9,90. De vouchers zijn elke dag van de week geldig t.e.m. 1/04 in Brussel, Antwerpen, Mechelen, Turnhout, Aarschot en Lommel. 

6. Magie en grappen voor het hele gezin 🀑

Voor een dosis lachen en entertainment is Circus Tik Tak een absolute aanrader. Met verbazingwekkende acrobatiek, hilarische clowns en betoverende goocheltrucs is het dé perfecte manier om qualitytime door te brengen met het hele gezin. Tickets zijn via Social Deal verkrijgbaar voor € 9,90 (kinderen t.e.m. 11 jaar) en € 12,50 i.p.v. € 20 voor volwassenen. De voorstellingen gaan door op verschillende locaties (Steenokkerzeel, Grimbergen, Zandhoven, Dessel-Wit Goor en Wuustwezel) van 10/02 t.e.m. 1/04, telkens om 14 u.

7. Jungle City voor de jonge ontdekkingsreizigers

Voor de kleintjes die houden van avontuur, is Jungle City de place to be. Met spannende attracties en avontuurlijke speelzones, is het de perfecte bestemming voor een dag vol plezier en ontdekking. Tickets zijn verkrijgbaar voor slechts € 12 i.p.v. € 17 via Tripper.be. Deze tickets zijn voor kinderen t.e.m. 12 jaar en blijven geldig t.e.m. 7/06. Belangrijk: Jungle city is alleen geopend in het weekend en tijdens de Belgische schoolvakanties

8. Voor waaghalzen en springkikkers

Op zoek naar een adrenalinekick? Dan is een bezoek aan het trampolinepark van Arenal Grimbergen een absolute must. Momenteel kun je samen met je kids een uur lang gaan springen voor slechts € 7,19 i.p.v. € 12 dankzij de code PROMO. De vouchers blijven geldig t.e.m. 31/12.

9. Klimmen en Klauteren in Meise πŸ’

Met uitdagende parcours en avontuurlijke activiteiten is dit de perfecte plek voor kinderen (> 6 jaar) om hun grenzen te verleggen en plezier te hebben met vrienden en familie. Tickets voor de Clip'n Climb in Meise zijn verkrijgbaar via Groupon voor slechts € 8,99 i.p.v. € 15 met de code PROMO. De vouchers blijven geldig t.e.m. 31/12.

10. Bouwen en spelen in het LEGO Discovery Centre

Jonge bouwers en ontdekkers tussen 2 en 10 jaar kunnen deze krokusvakantie een bezoekje brengen aan het LEGO Discovery Centre in Brussel. Met talloze bouw- en speelzones, is het de ideale plek om creatief bezig te zijn en je fantasie de vrije loop te laten. Tickets zijn momenteel verkrijgbaar met 25% korting via Libelle en kosten nog € 19,46 i.p.v. € 25,95. De actie is geldig t.e.m. 29/02/2024, maar een bezoekdatum inplannen kan nog t.e.m. 31/03.