Woordenschat

Woordenschat

A

  • Adviesprijzen: Bij solden, maar ook bij gewone acties & kortingen worden de prijzen veelal eerst opgetrokken naar adviesprijzen (=richtprijzen van de leverancier) om dan vervolgens een korting toe te kennen. De aanbieding ziet er mogelijks dus mooier uit dan hij is.. altijd blijven prijzen vergelijken!
  • Auchan: Winkelketen in Frankrijk, zeer gekend voor goedkopere frisdranken, water & cava/wijn. Net over de grens (nabij Kortrijk) heb je Auchan Roncq, dit is de meeste gekende Auchan. Belgen gaan er massaal winkelen, zeker op feestdagen. In de zomermaanden, vanaf juni ongeveer staat er ook een tent op de parking. Deze staat vol (goedkope) frisdranken, water, wijn.. Ze geven op dat moment speciale kortingen. Ps. Opgelet met Fanta & Ice-Tea: smaken zijn niet hetzelfde als bij ons. Cola wel :) Je hebt ook nog Auchan Leers (beetje verder dan Roncq) en een Auchan in Duinkerke (andere kant van België, nabij De Panne). Bekijk zeker de folder op hun website vooraleer je gaat. En vergelijk!
  • Albert Heijn: Grootste Nederlandse supermarktketen, ook al bij ons goed ingeburgerd. Ze hanteren zeer lage prijzen en doen wekelijks Bonusaanbiedingen die telkens de moeite zijn! Opgelet bij Albert Heijn kan je (meestal) géén bonnen op promo’s afgeven.  

B

  • Besparen: Doe je bij Promojagers😊
  • Black Friday: Dé dag / weekend (29/11) dat er over héél de wereld (oorsprong: Amerika) grote kortingen worden gegeven op multimedia, elektro.. maar tegenwoordig doen alle webshops / winkels er aan mee 😍 voor koopjes op multimedia (laptops, tv's, gsm) & elektro.. best nog wachten op Cyber Monday (02/12).
  • Bonnen: Bonnen zijn populair in onze groep omdat er je rekening mee doet dalen. Als je deze in  Colruyt combineert met Xtra kortingen & rode prijzen kan je je rekening naar € 0 brengen. Je moet natuurlijk wel in het bezit zijn van bonnen. Deze kan je op véél plaatsen halen; online (e-coupons), bij een promostand, in kranten & magazines.. lees ook ons bestandje ‘Waar vind ik bonnen’. Hou ook rekening met de Bonnenregels.
  • Bonnenregels: Wil je met bonnen starten? Hou dan rekening met de bonnenregels! Zo mag je maar één bon per product gebruiken, is er verschil tussen winkel & niet-winkelgebonden bonnen, is het afgeven van bonnen per winkel anders.. lees ook zeker de voorwaarden op je bon! Alle Bonnenregels vindt je hier.
  • Bonnenwereld: Dit is een website die nieuwe (e)bonnen verzamelt.
  • Bonuscheque: Een bonuscheque verkrijg je bij Carrefour door het sparen van bonuspunten. Heb je 500 bonuspunten dan kan je dit inruilen voor een aankoopcheque van € 5. Een aantal keer per jaar wordt de € 5 naar € 6 gebracht. Het perfecte moment om je bonuspunten om te zetten dus! Je kan zo’n cheque online aanvragen (mits je een account hebt bij Carrefour) of gewoon aan de kassa vragen (uiteraard met je Carrefour kaart).
  • Bonusartikelen: Bonusartikelen vindt je bij Albert Heijn. Iedere week staan er producten in Bonus. Dit zijn oa 1+1, 2+1 of zelfs 1+2 artikelen. Deze bonusfolder loopt van maandag t.e.m. zondag.
  • Bonuspunten: Bonuspunten spaar je bij Carrefour door er je aankopen te doen. Per € 2 ontvang je 1 bonuspunt. Iedere week kan je ook extra bonuspunten verzamelen door bepaalde producten aan te kopen (staan in de folder). Ben je ingeschreven op Carrefour website? Dan ontvang je thuis ook regelmatig bonnen om extra bonuspunten te verdienen.
  • Bulkdagen of Bulk 10-Daagse: Dit is een actie bij Bol.com. Ieder dag zijn er dagdeals met straffe kortingen! Zoals goedkope Pampers, was- & schoonmaakproducten, vaatwastabletten, babyvoeding.. 

C

  • Cashback: Een cashback is product die je aankoopt en vervolgens 100% terugbetaald krijgt! Leveranciers doen dit veelal om een nieuw product in de markt te zetten. Zo kan je het gratis testen. Via de websites van Promolife, MyShopi & Shopmium worden de meeste cashbackacties verspreid.
  • Collect&Go: Dit is de afhaaldienst van Colruyt. Je kan een bestelling online plaatsen bij een Collect&Go in je buurt. De prijzen worden vastgezet bij je bestelling. De Xtra korting en hoeveelheidskorting wordt pas verrekend bij de afhaling. Alsook de servicekost en leeggoed (bak).. qua servicekost betaal je € 5,50 en voor het leeggoed € 5,95. Hou hier dus rekening mee! Je kan de servicekost ‘omzeilen’ door producten te kopen waarbij de servicekost wegvalt, deze staan vermeld op de homepage wanneer je je afhaaldatum aanpast op de app/site. Alsook zit er in de catalogus van Dreamland een bon voor gratis servicekost:) 

    Let ook op want de prijzen zijn er veelal duurder dan in de winkel zelf. Deze worden anders berekend, op basis van de online prijzen. Is er een AH afhaalpunt in de nabijheid van je Collect&Go? Dan zullen de prijzen ook scherper zijn.  Idealiter bestel je dus wanneer je een rode prijs hebt en je je bestelling afhaalt wanneer er een Xtra korting / hoeveelheidskorting is. Bonnen mag je ook afgeven bij Collect&Go, maar houdt rekening met de nieuwe maatregel van Colruyt: max. 5 bonnen per soort (unieke barcode).
  • Combineren: Combineren is zeer belangrijk om de prijs naar 0 te herleiden. Bij Colruyt kan dit een combinatie zijn van de rode prijs (=reactie op de concurrent), Xtra korting (en/of hoeveelheidskorting) en kortingsbonnen. 
  • Cora: Belgische hypermarktketen, opgericht in 1969 en onderdeel van de Louis Delhaize Group. Cora bezit zeven winkelcentra in België en exploiteert zeven hypermarkten, gelegen in elk van deze winkelcentra. De Cora hypermarkten liggen in Wallonië en Brussel. Over de grens met Frankrijk heb je er ook. De prijzen zijn over de grens nog goedkoper, beetje gelijkaardig met Auchan. Cora houdt ook een tentverkoop zoals Auchan in juli. Zeker interessant om prijzen te gaan vergelijken!
  • Cyber Monday: De dag na Black Friday (=koopjesweekend, komende van Amerika). Op Cyber Monday worden véélal hogere kortingen gegeven voor elektro & multimedia bv. op laptops.

D

  • De Zondag: Krant die op zondag bij de bakker of soms ook de lokale supermarkt ligt. In deze krant staan soms kortingsbonnen. Ga op zondag dus zeker een exemplaar halen als je dan toch naar de bakker gaat😊 je kan ook op voorhand eens kijken op https://www.dezondag.be/blader-online/ als er iets instaat. Maar je hebt wel altijd de originele bonnen nodig! Vraag ook aan je familie of vrienden deze voor je bij te houden. 
  • De Metro: Nog een krant die tijdens het schooljaar wordt verdeeld aan grotere stations in ons land, alsook bij de Panos ligt. Soms staan er ook kortingsbonnen in. Als je met de trein naar het werk of naar school gaat neem dus zeker een exemplaar mee, je weet nooit:) Vraag ook aan je familie of vrienden deze voor je bij te houden.
  • Dubbele bonnen actie: Dit is een 2x jaarlijkse actie bij de Match & Smatch supermarkten. De waarde van je bonnen wordt dan verdubbeld.

    Voorbeeld: Bon Ice Tea -€ 1 op 2 pakken blikjes wordt dan -€ 2 op 2 pakken blikjes. Je product mag niet goedkoper (onder nul) uitkomen met kortingsbon als deze verdubbeld is. Bv. Een pot confituur staat aan € 1,50 € en je hebt een bon van -€ 1 en aangezien deze verdubbeld wordt naar -€ 2 is deze hoger in waarde als de werkelijke prijs van de pot confituur. E-coupons worden verdubbeld tenzij anders vermeld.

    ⚠️Let op: Je mag slechts 4 bonnen per artikel, de Proctor & Gamble (bv. Pampers, Dash..) / Zin In Meer bonnen worden niet verdubbeld! Prijzen in de Smatch ook duurder dan Colruyt (zeker met rode prijs / Xtra korting), dus let op wat je koopt, altijd blijven vergelijken! 😀

E

  • E-coupon: Dit is een elektronische coupon die online wordt verspreid en je kan printen. Let op: deze bonnen staan op naam & zijn persoonlijk. Deze kunnen ook maar éénmaal geprint worden, mogen zeker niet gekopieerd (=fraude), geruild of weggegeven worden. 
  • Earnieland: Dit is een cashbacksysteem op je online aankopen.

F

  • FamilyCard: Nog een cashbacksysteem op je online aankopen.
  • Funshopping: Het woord zegt het een beetje zelf, het is met plezier winkelen. Dingen kopen die je niet gepland was te kopen of niet persé nodig hebt, maar uit verleiding toch hebt gekocht.

G

  • Googlen: Google gebruiken op iets op te zoeken noemen we Googlen 😉 ook in onze groep & platform raden we aan altijd vooraf research te doen vooraleer je een vraag post.

H

  • Hamsteren: Hamsteren is bij veel mensen een begrip dat tijdens Corona negatief in het nieuws werd gebracht en door sommigen gekoppeld wordt aan onze groep. Echter had dit niets te maken met kortingen, het was kopen om te kopen om vlug een voorraad inslaan.. Paniekvoetbal eigenlijk. Wij Promojagers delen de beste promo’s & koopjes om elkaar te helpen besparen. Het is bij veel winkels dan ook zo dat je meer korting krijgt wanneer je meerdere stuks aankoopt, bv. Xtra korting / hoeveelheidskorting bij Colruyt. Het is dan ook maar logisch dat bulkaankopen bij ons Promojagers horen. 
  • HighCo: Dit is het bedrijf / de verdeler achter de leveranciersbonnen. Ze lanceren ook geregeld acties met kortingsbonnen via hun platform: Promolife.
  • Hoeveelheidskorting: Klinkt een beetje voor zich, je krijgt korting als je een bepaalde hoeveelheid aankoopt.. echter is dit bij Colruyt ook een korting die je zonder Xtra kaart kan bemachtigen, dit zelfs in combinatie met een Xtra korting! Bijvoorbeeld: het is mogelijk dat er een Xtra korting is voor Cola blikken: -25% vanaf 45 stuks, maar tegelijkertijd ook een hoeveelheidskorting waardoor de prijs voor Cola nu maar € 0,50 / blik is ipv € 0,65 / blik als je 25 stuks koopt. Deze hoeveelheidskorting kan je via de Collect&Go appp/site in de gaten houden en tijdig bestellen zodat je kan combineren.

I

  • iBood: Dit is een website met dagdeals. Bekende merken tegen hoge kortingen, tot -80%. Zeker de moeite om in de gaten te houden! 
  • iBood Hunt: Dé Hunt is een initiatief van iBood die 2 of 3 jaarlijks terugkomt. Ruim 1000 Superdeals in 48 uur met kortingen tot 80%‎ op TVs, tablets, airpods, robotstofzuiger, maar ook Pampers.. 
    Extra tip: Gouden regel, vergelijk eerst de prijzen online. Er zijn wel koopjes met straffe kortingen maar niet alles is een superdeal. Vergelijken dus! 14 dagen bedenktijd op gekochte producten 😀 

J

  • Jegeldterug.be: Dit is een website waar cashbacks (100% terugbetaald artikelen) verzameld worden.
  • Joyn: Dit bedrijf steunt lokale handelaren. Je kan een eigen Joyn-kaart aanvragen die je bij lokale handelaren in je buurt kan gebruiken. Wanneer je een account hebt kan je je kaart laten inscannen en punten verzamelen bij iedere aankoopt. De handelaar deelt kortingen (of gratis artikelen) uit wanneer een bepaald aantal punten hebt verzameld.
  • Jumbo: Een Nederlandse winkelketen die nu ook in ons land actief is. Ze hebben grote plannen om veel winkels in ons land te openen. Ze staan ook voor lage prijzen & hanteren een laagste prijsgarantie zoals Colruyt.. het wordt een pittige strijd tussen beide, maar als consument kunnen we daar énkel maar voordeel uit doen natuurlijk:)

K

  • Klantenkaart: Ieder kent wel een klantenkaart.. maar zeer handig & interessant voor het verkrijgen van extra’s in je winkel. Bij véél winkels krijg je bij iedere aankoop (afhankelijk van het aankoopbedrag) X aantal punten op je klantenkaart,. Ik denk maar aan Carrefour, Kruidvat, Delhaize, Torfs, JBC.. bij Colruyt krijg je dan terug Xtra kortingen (=soort van hoeveelheidskorting) met je Xtra kaart. Conclusie: zeker gebruiken & aanvragen dus die klantenkaart!! 
  • Kaufland: Dit is een Duitse supermarktconcern (dezelfde eigenaars als van Lidl). Het zijn zeer grote winkels (beetje zoals een Hyper Carrefour bij ons). Altijd de moeite als je in Duitsland om er eens binnen te gaan. De frisdranken zijn er een pak goedkoper als bij ons, alsook alcohol, snoepen, koeken, ontbijtgranen, waspoeder, Pampers.. véél eigenlijk:)
  • Koopjesjagers: Een beetje hetzelfde als Promojagers, want wij jagen eigenlijk ook op koopjes:)
  • Koppelverkoop: Tijdens de sperperiode (zie verder in onze woordenlijst) wordt er veel aan koppelverkoop gedaan. Hiervan spreken we wanneer een bepaald product uitsluitend te koop is samen met een ander product. Bijvoorbeeld ook: koop 3 stuks en krijg -15% korting.
  • Kortingsbon: Een kortingsbon kan je gebruiken wanneer je aankopen doet om je rekening in mindering te brengen. Kortingsbonnen kan je in de meeste gevallen énkel maar in de fysieke winkel gebruiken. Je vindt kortingsbonnen op véél plaatsen; in kranten, magazines, je krijgt ze in de postbus, vindt ze online, krijgt ze bij promostands, zitten soms bij de verpakking van een bepaald product bv. Cola, Miracolli.. Zie ook ons bestand ‘Waar vind ik bonnen’.
  • Kortingscodes: Kortingscodes worden dan vooral online gebruikt en geven ook korting op je winkelmandje. We hebben met Promojagers een speciale tool / extensie ontwikkeld om alle actieve kortingscodes samen te brengen:) Dit is voorlopig énkel voor Google Chrome en op PC te gebruiken. Meer uitleg vindt je hier. Of download meteen onze Promojagers extension.

L

  • Leclerc: Franse supermarktketen die naast Auchan ook wel populair is om zijn goedkopere producten; frisdranken, water, cava, wijn, koeken, choco.. zeker de moeite om eens te ontdekken!
  • Leveranciersbonnen: Deze bonnen hangen voornamelijk in de winkel of krijg je bij promostands. Je hebt winkel-gebonden & niet winkel-gebonden bonnen. Winkel-gebonden bonnen bevatten een winkellogo bv. Carrefour en deze mag je dan ook énkel bij Carrefour gebruiken. Niet winkel-gebonden bonnen mag je in iedere winkel gebruiken (tenzij anders vermeld in de bonvoorwaarden > lees die ook altijd!) De bonnen die in de winkel hangen, gebruik die ook in dezelfde winkel
  • Lidl Plus: Dit is een soort digitale klantenkaart bij Lidl waarmee je kan besparen op je aankopen. Het is een app die je moet downloaden via de Play / App store en daarna maak je een eigen account. Je stelt je winkel in en zal de beschikbare coupons voor jou zien. De beschikbare coupons kan je activeren en dan laten inscannen aan de kassa. Scan / toon ook sowieso je app aan de kassa, na iedere aankoop krijgt je extra’s.. nieuwe coupons etc.
    • Momenteel (tem 31/07) is er een Zomeractie: “Lidl Plus Spaardeals” waarbij je 5 extra coupons voor gratis producten & extra kortingen kunt verkrijgen, interessant! Meer info: https://bit.ly/LidlPlus-Spaardeals 
       

M

  • Match: Match & Smatch zijn onderdeel van de Louis Delhaize Group en zijn supermarkten voornamelijk in Frankrijk. Maar ook bij ons heb je er een aantal. De Match winkels zijn groter in oppervlakte en aanbod dan de Smatch winkels. De prijzen zijn er toch wel iets duurder. Interessant is wel wanneer er een ‘dubbele bonnenactie’ is (zie ook in onze woordenlijst). 
  • MegaWorld: Het vroegere Blokker.. vanaf 1 juli worden deze officiële MegaWorld winkels. Het concept is dat er minder artikelen dan voorheen zijn, maar dat er voor het beperkte aanbod wel Mega Deals/promoties zijn. Vergelijk wel altijd goed de prijzen met andere winkels. Momenteel zijn er openingsacties tot -50%.
  • Metrotime: Op deze website kan je soms interessante kortingen, kortingsbonnen terugvinden.
  • Mijnbox: Aanbieder in scherp geprijsde voordeelboxen.
  • MyColruyt: De app van Colruyt waar je na inloggen en het selecteren van je filiaal een boodschappenlijstje kan samenstellen of gewoon de prijzen kan raadplegen op die dag. Je kan tot 3x per dag je filiaal wijzigen (om eventueel prijzen te vergelijken).
  • MyShopi: Je vindt er online folders, kortingsbonnen & cashbacks terug.

N


O

  • Outlet: Of een stock-, (totale) uitverkoop. Toch wel populair bij Promojagers. We hebben in onze groep een maandelijks topic over outlets, alsook op ons eigen platform kan je alle outlets volgen.

P

  • Payback-kaart: Je kan in Duitsland ook (loyalty)punten sparen bij Real, DM of Rewe. Je vraagt  hiervoor de Payback-klantenkaart aan (kan je online registreren of aan de zuil & dan fysiek ophalen). Je moet wel het adres supermarkt ingeven als thuisadres, want een buitenlands adres geldt niet. Dient louter voor je punten. Voor elke 1000 punten, heb je een waardebon van € 10.
  • Phishing: Opgelet van phishing, dit is een term die wordt gebruikt om iemand zijn gegevens te achterhalen. Er zijn heel wat websites in omloop die dit proberen. Zo zijn er ook veel mails die je ontvangt waarbij je zogezegd iets gewonnen hebt.. je moet wel enkele gegevens opgeven of de verzendkosten betalen.. ga daar niet op in!
  • Pluspunten: Je kan Pluspunten sparen bij Delhaize (met je Plus-kaart). Per aankoopschijf van €2 krijg je 1 plus-punt. Per 500 plus-punten ontvang je een kortingsbon van €5. Deze bon kan je meteen gebruiken op de online shop van delhaize.be of in je Delhaize winkel. Je krijgt ook -5% korting op een selectie van Nutri-Score A&B producten met je plus-kaart.
  • Proctor&Gamble: Dit is de producent van Dash, Ariel, Lenor, Dreft.. en de drijvende kracht achter ‘Zin in Meer’ (zie onze woordenlijst). 
  • Promojager: Jij!! :D Gebruik steeds #ikbeneenpromojager bij je koopjes😊 #promojagersaandetop  
  • Promobutler: Je vindt er online folders, net zoals bij MyShopi.
  • Promofolders: of promotie- / reclamefolders, krijg je in je postbus of deze kan je veelal ook online raadplegen op de site van de aanbieder of deze worden ook verzamelt bij MyShopi, Promobutler, PromoPromo..
  • PromoPromo: Een app die online folders verzamelt.
  • Promolife: Deze website is onderdeel van HighCo en biedt een overzicht van alle kortingsbonnen & lopende cashbackacties. Er zijn ook geregeld nieuwe acties waarbij nieuwe e-coupons kunnen geprint worden. 

Q


R

  • Real: Duitse winkelketen die net zoals Kaufland in trek is bij Promojagers. Bij Real is het vooral interessant winkelen als er promoties zijn. Geen promo’s, dan ben je beter met Kaufland > is ook iets aangenamer winkelen daar.
  • Referral: Een referral is meestal een linkje of vriendencode waar eigen voordeel aan vasthangt. We laten dit niet toe in onze groep & platform omdat anders iedereen dit wil plaatsen. We testen wel soms zelf met dit soort links om de kosten die we hebben enigszins te dekken. Alsook voor giveaways etc te organiseren, uiteraard doen we dit alles met alle plezier:)
  • Review: Een review is een beoordeling. Op véél websites zie je meestal wat de mensen schrijven over een bepaald product. We raden altijd aan deze reviews te lezen alvorens iets aan te kopen.
  • Review Club: Dit is een website die testers zoekt om producten te testen.
  • Rode prijs: Ondertussen wel al gekend waarschijnlijk. De rode prijs ontstaat als reactie op een concurrent. Als Lidl bijvoorbeeld een promo doet: Cola 2de aan de helft van de prijs & de Colruyt ligt daar niet ver van (5à10km max) dan zal Colruyt volgen en reageren op de promo van Lidl. De prijs zal dezelfde zijn of er misschien iets onderliggen. Belangrijk is dat je idealiter steeds gaat winkelen bij een Colruyt omringt door véél andere winkels, zo heb je kans op lagere prijzen & meer rode prijzen.
  • Ruilen: In veel groepen kan je bonnen ruilen, dit doen we echter niet in onze groep & platform. Maar het kan wel helpen om meer gewenste bonnen te verkrijgen. Dit is echter al voor de meer ervaringen Promojagers / couponers. Er kruipt hier toch ook enige tijd & geduld in:)
  • Runshopping: Na funshopping heb je ook runshopping, dit zijn eigenlijk énkel de noodzakelijke of nodige producten gaan aankopen. 

S

  • Spam: Spam of irrelevante/irritante reclameboodschappen. Het kunnen ook valse meldingen of mails zijn. Altijd opletten met aanbiedingen die ‘te goed zijn om waar te zijn’. Controleer altijd of de site waar je wilt bestellen betrouwbaar is, vraag het in onze groep of platform. Maar kijk eerst eens zelf via Truspilot bijvoorbeeld of zoek online of in onze groep.
  • Shopbuddies: Een cashbacksysteem op je online aankopen.
  • Shopmium: Shopmium is een app, gelijkaardig aan MyShopi die cashback producten aanbiedt (100% terugbetaald!) Je moet géén formulier invullen, maar gewoon een foto maken van je kasticket en het geld wordt terug op je rekening gestort.
  • Servicekost: Dit is de kost voor het klaarzetten van een bestelling bij bijvoorbeeld Delhaize of Collect&Go. Bij Collect&Go betaal je steeds € 5,50 voor het klaarzetten van je bestelling. Er bestaan wel bonnen om deze servicekost te laten wegvallen of te halveren. Deze bonnen vindt je bijvoorbeeld in de catalogus van Dreambaby > kan je online aanvragen. Alsook bij een eerste bestelling (als nieuwe gebruiker) krijg je na 2 à 3 weken een enveloppe thuis met een korting op je servicekost. Wekelijks zijn er ook producten die je kan bestellen waardoor deze servicekost wegvalt. Bij Delhaize betaal je iets minder voor de servicekosten, namelijk € 4,50. Vanaf een bestelling van € 150 valt deze servicekost ook weg!
  • Smatch: Match & Smatch zijn onderdeel van de Louis Delhaize Group en zijn supermarkten voornamelijk in Frankrijk. Maar ook bij ons heb je er een aantal. De Match winkels zijn groter in oppervlakte en aanbod dan de Smatch winkels. De prijzen zijn er toch wel iets duurder. Interessant is wel wanneer er een ‘dubbele bonnenactie’ is (zie ook in onze woordenlijst).
  • Solden: Jaarlijks zijn er bij ons 2 soldenperiodes: in januari & in juli. Met Corona zijn de solden opgeschoven naar 1 augustus, maar eigenlijk kan je nu al volop koopjes doen omdat de voorjaarscollectie is blijven liggen in véél winkels door de tijdelijke sluiting.  
  • Sodexo4You: Sodexo is gekend van de maaltijdcheques, ecocheques.. maar op de site van Sodexo4You kan je ook kortingen (bv. kortingscodes & kortingsbonnen) terugvinden.
  • Sperperiode: De sperperiode is de periode voorafgaand aan de solden, waarin het verboden is om voor kleding, schoenen en lederwaren kortingen aan te kondigen. In de sperperiode is een koppelverkoop wel toegelaten (zie ook in onze woordenlijst). 
  • Stocard: App om je klantenkaarten digitaal te bewaren. Een klantenkaart kan je gemakkelijk toevoegen door de winkel te selecteren & het nummer onder de barcode in te geven. Aan de kassa open je je app & dan kan je je digitale klantenkaart gewoon laten inscannen. Je hebt binnen de app trouwens ook een overzicht van de lopende folders (handig!)
  • Stockverkoop: Of een outlet, (totale) uitverkoop. Toch wel populair bij Promojagers. We hebben in onze groep een maandelijkse topic over outlets, alsook op ons eigen platform kan je alle outlets volgen.

T

  • Testen: Producten testen wordt wel vaker gedaan door Promojagers. Je kan je inschrijven om producten te testen bij o.a. The Insiders & Review Club. Bij het testen moet je altijd ook reviews schrijven, zo weet de leverancier wat je over het product vindt. Na te testen heb je veelal de mogelijkheid om het product over te kopen tegen een lagere prijs. Let op: bij sommige producten dien je wel een waarborg te betalen. 
  • The Insiders: Dit is een website waar je je kan inschrijven om producten te testen.
  • Too good to go: App tegen voedselverspilling. Je bestelt een pakketje (je weet nooit wat er juist inzit > verrassing), betaalt online en tegen sluitingstijd kan je een pakketje ophalen tegen een zeer lager prijs (veelal -70% korting). Meestal kost zo’n pakketje € 3,99. Bij de bakker krijg je bijvoorbeeld; brood & boterkoeken. Naast bakkers, slagers.. heb je ook lokale supermarkten die meedoen. Bekijk zeker eens op de app welke handelen in jouw buurt liggen. 
  • Trustpilot: Een belangrijke review-website waar je best altijd eens kijkt als je twijfelt om bij een bepaalde website/webshop iets te bestellen. Bekijk of de website wel te vertrouwen is, je zal dit meteen zien aan de sterren & reviews. Doe niet louter beroep op Trustpilot, maar ga ook op zoek naar andere bronnen: Google, Tweakers, hun Facebook pagina zelf, onze groep & platform..
  • Tweakers: Technologiewebsite die reviews maakt over producten, alsook prijzen vergelijkt > zo kan je meteen de goedkoopste (web)winkel vinden. 

U


V

  • Vakantieveilingen: De grootste veilingsite van België (al zeggen ze zelf:) Dagelijks zijn er duizenden veilingen: van dierentuinen tot gadgets, pretparken en sauna's. Je bepaalt zelf hoeveel je biedt. Bieden kan al vanaf € 1. Wel altijd goed lezen welke kosten er nog bij komen, ook bij reizen zijn er soms verdoken kosten. En uiteraard moet je blijven vergelijken of je wel degelijk een koopje doet, want de richt/adviesprijzen zijn veelal ook een stuk hoger dan de prijs waaraan je het product momenteel elders kan kopen. Extra tip: ’s Nachts zijn er minder mensen die bieden en heb je meer kans om je slag te slaan!
  • Vergelijken: Dit is de basis van Promojagen. Prijzen vergelijken is zeer belangrijk wil je weten of je wel een koopje doet. Vergelijk ook niet énkel de prijzen/stuk, maar kijk ook naar de prijs per liter of prijs of kilogram. Bijvoorbeeld bij cola, melk, kaas, tomaten.. je zal verschieten wat je nog meer kan besparen op die manier:)

W

  • Waaoh-kaart: Een Auchan (Waaoh) kaart is niet verplicht maar wel handig want bepaalde kortingen komen als geld op uw klantenkaart. Dat kun je dan een volgende keer laten aftrekken van uw totaal of opsparen tot een groot bedrag. De kaart kun je aan de balie aanvragen in de Auchan zelf of online aanvragen. Laat deze altijd inscannen aan de kassa.
  • Winkel gebonden bonnen: Dit zijn kortingsbonnen met een logo van de supermarkt erop, deze bonnen mag & kan je énkel in de desbetreffende supermarkt gebruiken.

X

  • Xtra korting: Xtra korting is een soort hoeveelheidskorting bij Colruyt, die je enkel krijgt op vertoon van je Xtra kaart. 
  • Xtra kaart: Vraag en gebruik een Xtra kaart om Xtra kortingen (hoeveelheidskortingen) te krijgen bij Colruyt. Laat deze ook altijd inscannen aan de kassa! Ps. Deze Xtra-kaart kan je uiteraard ook gebruiken bij Collect&Go, alsook bij Okay, Spar..

Y


Z

  • ZIM of ‘Zin in Meer’: Dit is een initiatief van Proctor&Gamble, 2x per jaar is er een bedeling van hun magazine + kortingsboekje in september & maart, je moet geluk hebben om erbij te zijn, want het is selectief :-) je hebt ook online bonnen (veelal iets minder in waarde, doch mooie bonnen) > registreer je daarvoor op hun website, en je profiel zo goed mogelijk aanvullen: http://bit.ly/ZinInMeer