Winkelen & besparen met Promojagers

Cruciale tips

 1. Hou regelmatige de (digitale) folders in de gaten.
 2. Bekijk, indien mogelijk, iedere morgen de Colruyt-app. Je zal zien dat de promoties elkaar heel snel opvolgen: elke woensdag (of om de 2 weken) zijn er nieuwe promo’s!
 3. Vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken :) Vergelijk niet énkel de prijs per stuk, maar ook de prijs per liter / per kilogram!
 4. Probeer je aankopen altijd te combineren met bonnen, extra korting, en/of hoeveelheidskortingen. Sla zo een voorraadje in of deel de buit met je familie en vrienden ;-).
 5. Koop niet altijd omdat het in reclame is, maar omdat je het nodig hebt.  
 6. Volg zo veel mogelijk 100% terugbetaald acties (vb. Promolife, MyShopi, Shopmium, Jegeldterug)
 7. Vraag steeds een klantenkaart aan. Je zou verschieten hoeveel voordeel je hier mee opbrengt!
 8. Schrijf je in op de nieuwsbrieven van je favoriete merken en webshops om extra kortingen (bonnen/kortingscodes) te bekomen. Je vindt hier alvast een interessant lijstje.
 9. Verzamel bonnen in kranten (De Zondag, De Metro, HLN) of online via: zininmeer.be, nivea.be, inschrijven op nieuwsbrieven van je favoriete winkels of merken: bv. Scottex, Spa, ... 
 10. Voordeliger inkopen doen in het buitenland (zie hieronder).
   

Algemene tips (voeding)

 1. Ga 1 keer per week naar de winkel (bv. Colruyt) en naar de markt om groenten & fruit.
 2. Als je 2- of 3-wekelijks gaat winkelen, is dit nóg beter! Zo vermijd je overbodige impulsaankopen.
 3. Maak vooraf een weekmenu aan de hand van de folderaanbiedingen.
 4. Als je samen aankopen doet (met familie, vrienden, ...) kan je ook veel besparen. Op deze manier kun je profiteren van hoeveelheidskortingen.
 5. Ga shoppen met een boodschappenlijstje en hou je daar ook aan. Zo bespaar je tijd en geld.
 6. Ga niet shoppen als je honger hebt ;-). Je koopt dan altijd meer. 
 7. Vermijd ook om je partner of kinderen mee te nemen naar de winkel, want zo is het nóg moeilijker om al het lekkers te laten liggen :-).
 8. Probeer witte producten. Ze zijn evenwaardig aan merkproducten en véél goedkoper.
 9. Probeer Collect&Go (met servicebon weliswaar) om zo géén andere producten te kopen.
 10. Vergelijk telkens van alle verpakkingen de prijs per liter/kg prijs. 
 11. Profiteer van acties zoals 1+1 / 2+1 / 2de aan -50%. Vlees, brood, kaas, ... kan je invriezen ! Let wel op dat het wel degelijk om een koopje gaat.
 12. Ga langs bij de ‘op=op’-hoekjes in de supermarkten. Deze vind je meestal bij iedere afdeling: vlees & vis, zuivel, fruit, ...
 13. Als je je winkelartikelen zelf moeten inscannen, let je meer op de prijs en wat je mee hebt!
 14. Bij Albert Heijn heb je tegen sluitingstijd veel producten aan -35%.
 15. Gratis McDo menu eten met gespaarde punten ;-).


Groeten & Fruit

 1. Koop groeten en fruit op de markt. Zeker als de markt bijna ten einde is, kan het interessant zijn om koopjes te doen! Marktkramers doen dan veel groeten en fruit weg tegen grote kortingen.
 2. Koop lokaal. De boer in de buurt biedt heel vaak verse en lekkere producten aan tegen mooie prijzen. Bv. 5 kg witloof voor 5 euro.
   

Vlees & Vis

 1. Sla een voorraadje vlees in als deze aan -30% of -50% snelverkoop staan om deze vervolgens in te vriezen.
 2. Als gehakt bijvoorbeeld aan 1kg + 1kg gratis staat, kan je spaghettisaus maken en invriezen. Dit kan ook met hoevekippen om vol-au-vent te maken. Van de overschotten vlees kan je een lekker en creatief slaatje maken.
 3. Ga je liever naar de hoeveslager? Daar is het ook verstandig om in grote hoeveelheid te kopen. 
 4. Maak gebruik van de wekelijkse promotiebonnen van Bon’Ap (Buurtslagers).
   

Brood

 1. Bak zelf je brood (Bijvoorbeeld met een mix).
 2. In warenhuizen zijn er vaak 1 + 1 acties op brood (smaken kunnen verschillen, dus denk ook eens aan de warme bakker) 
 3. Je kan je brood invriezen of in een zakje steken per 5 stuks bijvoorbeeld. Zo heb je altijd (goedkoop) brood.
   

Dranken

 1. Drinkbaar water heb je heel snel en gemakkelijk dankzij een Brita filter. Zo hoef je niet meer te sleuren met plastic flessen en bespaar je veel geld.
 2. Frisdranken en water zijn het goedkoopst in bv. Auchan (zie ook hieronder).
 3. Alcohol (bv. gin) koop je het best in Luxemburg, vaak aan de helft van de prijs!
   

Algemene tips (niet-voeding)

 1. Vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken :-)
 2. Ook voor niet-voeding kan je bonnen gebruiken bv. voor shampoo.

Verzorgingsproducten

 • Voor douchegel en shampoo wacht je best op promo’s bij Kruidvat. Als er dan nog eens een Colruyt in de buurt is, kan je daar de beste koopjes doen!

Huis & Schoonmaak

 • Schoonmaakspullen en wasproducten zijn altijd heel goedkoop in de Action. Er zijn veelal bonnen beschikbaar voor dit soort producten. Deze vind je onder andere op de site van Zin In Meer.

Huisdieren

 • Veel medicatie en voedingssupplementen voor dieren bevatten dezelfde inhoud als die voor mensen, alhoewel de variant voor mensen stukken goedkoper is. Zo kost glucosamine chondroitine voor honden bijvoorbeeld € 20 per maand, terwijl je in de Kruidvat € 2,50 per maand (in promo) betaalt.
   

Winkelen bij Colruyt

 1. Doe je boodschappen bij een Colruyt met veel omliggende warenhuizen zoals Lidl, Albert Heijn, Delhaize, Carrefour, ... Vooral als ketens zoals Albert Heijn en Lidl merkproducten in promotie zetten, kan dit heel interessant zijn, want dan verlaagt ook de Colruyt die in de buurt is zijn prijzen = rode prijs!
 2. Hou de hoeveelheidskortingen (kortingen van leveranciers) en rode prijzen in de gaten via de MyColruyt en Collect&Go smartphone applicatie. 
 3. Om de acties van de week nadien te bekijken, stel je bij de Collect&Go app de afhaaldatum in vanaf datum X (meestal starten nieuwe acties op woensdag).
 4. Stel op voorhand een boodschappenlijstje samen in de app.
   

Winkelen bij (s)Match

 • Superinteressant is de dubbele bonnenactie! Je kortingsbonnen krijgen dan een dubbele waarde. Bv. bon Ice Tea van -€ 1 op 2 pakken blikjes wordt dan -€ 2 op 2 pakken blikjes. Enkel Zin In Meer-bonnen worden niet verdubbeld in waarde. Je product mag ook niet goedkoper (onder nul) uitkomen met kortingsbon als deze verdubbeld is
  • Bv. Een pot confituur staat aan € 1,50 en je hebt een bon van -€ 1 en aangezien deze verdubbeld wordt naar -€ 2 is deze hoger in waarde dan de werkelijke prijs van de pot confituur.
  • Let op: sommige Smatch of Match-winkels verdubbelen de waarde van e-coupons niet. Deze e-coupons zijn online bonnen die je afprint met je naam erop en krijg je normaal gezien 4x per jaar toegestuurd in maart, juni, september en december.


 

Winkelen in het buitenland

Frankrijk: bv. Auchan, (s)Match, Leclerc, Cora

 1. Water en frisdranken zijn er goedkoper dan bij ons.
 2. Nog goedkoper - interessant: wasmiddel, Nutella, Freixenet, wijn, Dolce Gusto cups, verse vis, kaas, yoghurt, wc-papier, ...
 3. Brood! Zeer lekker ... en goedkoop.
 4. Velen zeggen: afblijven van melk, eieren en vlees.
 5. In de zomermaanden (vanaf juni of 21 juli) staat er een tent (= soort parkingverkoop) en zijn er nog meer (bulk)kortingen :-).
 6. Je kan ook koopjes doen in de (s)Match (bv. shampoo).
 7. Een Auchan (Waaoh) kaart is niet verplicht, maar wel handig! Bepaalde kortingen komen als geld op je klantenkaart en kun je bij een volgend bezoek laten aftrekken van je totaal of opsparen tot een groot bedrag. De kaart kun je online aanvragen of aan de balie in de Auchan zelf. Vergeet deze niet in te scannen aan de kassa bij ieder bezoek..
   

Nederland: bv. Sluis, Jumbo, Kruidvat

 1. Koopjes op Pampers? Je zou het misschien denken, maar op de echte alleszins niet. Deze zijn goedkoper bij ons. 
 2. Goedkoper: maandverband, medicatie, babyvoeding Nutrilon (in Jumbo mag je soms max. 2 pakken meenemen)
 3. Veel medicijnen zijn goedkoper in Nederland en bijvoorbeeld verkrijgbaar in Kruidvat. Ook de vervaldatum is meestal langer dan bij ons.
 4. Bekijk zeker ook de andere Kruidvatacties (folder)!
   

Duitsland: bv. Kaufland / Real / DM / Lidl

 1. Frisdranken zijn er heel goedkoop.
 2. Goedkoper: alles van Haribo, Kinder-chocolade, ontbijtgranen, pampers, maandverband, alles voor baby’s, Nivea, Axe, waspoeder, mondspoelwater, Scholl zooltjes, dierenvoeding, ...
 3. Duitse kledingmerken: Gabor, s.Oliver, Brax, ...
 4. In Duitsland heb je vaak lekkere bouillionblokjes en vele soorten kruiden die je hier niet kan krijgen.
 5. Haarverf zou er ook veel goedkoper zijn.
 6. Hier kan je de actuele promoties bekijken van verschillende winkels > kaufda.de.
 7. Interessant is ook “Rossmann Drogeriemarkt”, beetje gelijkaardig als Kruidvat maar stukken goedkoper :-).
 8. Kaufland’s zijn zeer grote winkels, je vindt er veel artikelen en veel kortingen!
 9. Vooral als er promo’s zijn bij Real is het interessant. Zo niet, dan 0ga je beter naar Kaufland.
 10. Tip voor coupons: https://couponplatz.de/. Je ziet waar je directe kassakorting op krijgt. Je klikt op “auswahlen” en als je alle aanbiedingen die je zou willen gebruiken hebt geselecteerd, druk je bovenaan de pagina op het printertje. Dan verschijnen ze op 1 blad met uitgebreide voorwaarden. De coupons zijn ook geldig in het zwart-wit. De coupons kunnen worden ingeleverd bij bijvoorbeeld Marktkauf, Combi, Edeka, etc.
 11. Payback-kaart: Je kan in Duitsland ook (loyalty)punten sparen bij Real, DM of REWE. Je vraagt hiervoor de Payback-klantenkaart aan (kan je online registreren of aan de zuil & dan fysiek ophalen). Je moet wel het adres van de supermarkt ingeven als thuisadres, want een buitenlands adres geldt niet. Het dient louter voor je punten. Voor elke 1.000 punten, heb je een waardebon van € 10.

  Sparen gaat heel makkelijk, bij afrekenen zoals bij Airmiles. De kaart heb ik viritueel in de app (alleen te downloaden in de Duitse Appstore, tenminste voor iPhone). Je vindt in de app coupons die je kan activeren. Alleen de rode coupons kan je gebruiken. De blauwe zijn voor online aankopen en die kun je niet doen als je niet in Duitsland woont. Een coupon kan bijvoorbeeld zijn, bij je aankoop bij de REWE krijg je i.p.v. 1 punt voor elke euro 5 punten. Of koop iets van REWE eigen merk en je krijgt daarover 10 punten extra of koop iets van Milka t.w.v. minimaal € 2 en je krijgt 5 punten extra. De coupons zijn naast elkaar te gebruiken.

  Het inleveren van een coupon gaat automatisch (mits je die dus hebt geactiveerd) door alleen je kaart te laten scannen. Ik activeer alle coupons thuis. Soms staan er wel 3 coupons in met de boodschap: bij je aankoop krijg je 3 dubbele punten of 5 dubbele punten. Daarvan neemt-ie alleen de meest gunstige. Maar je kunt dus wel een coupon hebben met 3 dubbele punten en daarnaast koop je iets van Milka of iets van REWE eigen merk, etc.

  Wanneer je 1.000 punten hebt, heb je een waardebon van € 10, die je geheel alleen aan boodschappen kunt besteden. Het is dus geen kortingsbon waarbij je bv. eerst voor € 25 moet kopen en je dan € 10 korting krijgt. Als je wekelijks in Duitsland inkopen doet, is het heel interessant. Bij 1.000 punten (je kan ook doorsparen) kun je een waardebon printen bij de zuil in de winkel. Soms vragen ze aan de kassa of je je punten in wilt leveren. Dat vragen ze alleen als je 1.000 punten of meer hebt gespaard en je geen waardebon bij de zuil hebt laten uitprinten. De kaart kan je nog bij meerdere winkels gebruiken zoals de Thalia, Apollo, etc. Maar nog interessanter is bij BurgerKing ;-). Let wel op: je punten vervallen na een jaar!
   

Luxemburg

 1. Alcohol (puur) en gin zijn er vaak de helft goedkoper dan bij ons!
 2. Waar winkelen? Vlak over de grens heb je “Pommerloch Knauf Shopping Center” waar er een Delhaize is met veel keuze qua dranken :-). Je hebt ook een Colruyt een beetje verderop. 
 3. Tanken in Luxemburg is ook goedkoper dan bij ons!
   

Heb je nog tips voor ons? Laat het ons zeker weten in onze groep of via [email protected] :-).

Bedankt!