Auberginelasagne πŸ† met gehakt en mascarpone voor € 2,89 per portie
Auberginelasagne πŸ† met gehakt en mascarpone voor € 2,89 per portie

! Bovenstaand boodschappenlijstje is gebaseerd op 4 porties.

STAPPENPLAN: 

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snijd de ui, look, paprika en courgette in kleine stukjes.

  3. Verhit wat olijfolie in een pan en voeg de fijngehakte ui en knoflook toe. Bak tot ze glazig zijn en voeg dan ook de paprika en courgette toe. Kruid met peper, zout, en Italiaanse kruiden (tijm, oregano, basilicum, ...).

  4. Voeg na een 5-tal minuten ook de passata, tomatenpuree en een tl paprikapoeder toe. Laat de saus nog 10 minuten sudderen op een middelhoog vuur en blijf geregeld roeren.

    • TIP: mag het wat pikanter? Voeg dan nog 1 tl Sriracha toe. 

  5. Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in een tweede pan en bak het gehakt tot het volledig bruin is. Kruid met peper en zout. 

    1. TIP: Heb je thuis Worcestershire saus liggen? Voeg hiervan 1 el toe aan het gehakt voor extra veel smaak. 

  6. Voeg het gehakt toe aan de saus en meng goed. 

  7. Snijd de aubergine in plakjes van een halve centimeter en bak ze aan beide kanten in olie tot ze zacht en lichtbruin zijn. Kruid met peper en zout. 

  8. Neem een ovenschaal en beleg de onderkant met de aubergineplakjes. Schep daarop de saus en verspreid dit gelijkmatig. 

  9. Voeg een laagje mascarpone toe en herhaal dit proces nogmaals. Bestrooi de bovenste laag met de geraspte kaas.

  10. Bak de auberginelasagne nog +/- 25 minuten in de oven. Smakelijk! 

Deze week ging ik naar Delhaize voor mijn boodschappen, want nog t.e.m. 8/05 is er een 1+1 promo op het varken-kalfsgehakt waardoor je slechts € 4,75/kg betaalt. Hierdoor kostte dit gerechtje maar € 2,89 per portie. Aangezien je maar 500 g gehakt voor dit gerecht nodig hebt, heb je nog een halve kilo over die je kan invriezen of gebruiken voor een ander gerechtje. Geen inspiratie? Bekijk dan zeker eens deze gehaktreceptjes:

 TIP: Volg Promocook op Instagram en/of op TikTok om wekelijks op de hoogte te blijven van deze gerechtjes.