Carrefour Bonuspunten sparen

Carrefour Bonuspunten sparen

Tips van Conny Biesmans (25-03-2019)

Ik zie mijn bonuspunten als een spaarpotje dat ik aanleg. Voor elke 100 punten krijg je immers meer terug dan € 1. Als je je spaarpotje leegmaakt als de bonuscheques € 6 waard zijn in plaats van € 5 heb je immers 20% intrest. De bank geeft dat niet.


Tip 1

Zorg dat je altijd maar dan ook altijd je bonuscard bijhebt!
 

Tip 2

Voor elke aankoop van € 2 ontvang je 1 bonuspunt.

 

Tip 3

Aan elk kasticket hangen een aantal bonnen om bonuspunten te verzamelen. Deze punten zijn dikwijls afgestemd op jouw aankopen of interesses. Houd ze altijd bij! Steek ze in een mapje of zakje dat je in je handtas of portemonnee houdt. Bekijk even voor je moet betalen of je voldoet aan de voorwaarden op elk bonnetje. Dikwijls zijn dat algemene bonnen, bijvoorbeeld voor ontbijt of zuivel. Twijfel je? Scan ze! De kassa geeft het aan als je niet genoeg aankopen hebt en dan krijg je die gewoon terug van de kassierster. Je kan ook de app op je smartphone installeren. Hier vind je deze bonnetjes ook terug en hier staan nog eens extra bonnetjes op die alleen gebruikt kunnen worden door gebruikers van de app.
 

Tip 4

Als je regelmatig naar Carrefour gaat, krijg je elke maand je bonus time envelop. Hier zit een blad in met bonuspunten die op jouw aankopen zijn afgestemd. Dikwijls zit hier ook een boekje bij met bonnen voor extra punten. Je persoonlijke bonnen zijn heel interessant. Ik gebruik ze bijna allemaal. De bonnen in het boekje zijn niet gelinkt aan jouw kaart. Die kan je ruilen. Of misschien ken je iemand die deze niet gebruikt. Let wel: je kan per kasticket geen 2 dezelfde bonnen afgeven. Dat accepteert de kassa niet. Gebruik ze bij verschillende kastickets.
 

Tip 5

Lokale markets hebben dikwijls een eigen folder. Hier staan regelmatig bonnen in voor extra punten die je alleen in die ene market kan gebruiken. Bijhouden dus die bonnen!
 

Tip 6

De site bonnenwereld. Hier kan je ook bonnetjes voor extra bonuspunten vinden. Je kan deze meermaals afdrukken maar weer geen 2 dezelfde op 1 kasticket.
 

Tip 7

Carrefour heeft regelmatig acties waarbij je je kan inschrijven om extra punten te verzamelen. Bijvoorbeeld Coca-Cola doet dat regelmatig en laatst was er 'Time to smile'. Als je je inschrijft en producten koopt die aan deze actie meedoen, kan je extra punten verzamelen. Zeker doen! Dat zijn altijd acties die gedurende een bepaalde periode lopen en je wordt regelmatig via mail op de hoogte gehouden hoeveel punten je al hebt verzameld. Als de periode is afgelopen worden de punten automatisch bijgezet op je kaart.
 

Tip 8

Hyper Carrefour doet elk jaar een actie om te sparen voor een gratis winkelkar. Je moet je hiervoor weer online registreren en als je 5 kastickets hebt in de aangegeven periode krijg je bonuspunten voor een extra winkelkar. Om de punten te berekenen wordt naar je aankoopbedrag gekeken. Dus niet naar het aantal punten dat je verzameld hebt met je geregistreerde aankopen. Een voorbeeld: je hebt 5 kastickets van respectievelijk € 40, € 25, € 110, € 65 en € 10. Samen € 250 dus. Dan krijg je, als de actie afgelopen is, 5.000 bonuspunten. Let wel: aankopen in de market tellen hier niet mee.

Tip 9

Momenteel kan je in de Hyper Carrefour elke donderdag artikels kopen die je terugbetaald krijgt in bonuspunten. Dit kan je terugvinden in de folder. Altijd interessant! Zo leer je weer andere producten kennen. Je moet wel voor een bepaald bedrag kopen (€ 15) om de extra punten te krijgen. Dit bedrag is uiteraard zonder de producten meegerekend. Altijd meenemen die producten! Ook al kan je ze zelf niet gebruiken. Ik geef de dingen die ik zelf niet gebruik aan een buurvrouw of een vriendin en zo krijg ik ook al eens iets terug. Weer een wisselwerking waarbij iedereen tevreden is. Je hebt dit dan wel betaald, maar dat zit dan in je spaarpotje met intrest waarvan je kan profiteren.

Tip 10

Als je op de parking of in een winkelkar een kasticket vindt dat een barcode heeft, is dat niet geregistreerd op een kaart. Ik neem dat altijd mee en voeg het thuis aan mijn kaart toe. Dit kan bij een bonuskaart van Carrefour. Hier kan je je aankopen ook altijd opvolgen. Je gaat naar je account en vervolgens kan je een transactie toevoegen. Ook als je je kaart vergeten bent.
 

Extra tip

Als je punten gaan vervallen, komt dit op je kassabon. De punten zijn maar 3 jaar geldig.
 

Voorbeeld

Een voorbeeld van puntenbonnen combineren. Ik koop voor € 15 aan Côté d'Or producten. Krijg 310 punten en € 2 korting. Dan zie ik dat ik in de app nog een bon heb staan voor 180 punten bij aankoop van 3 bouchées. dus 490 punten en € 2 korting bij aankoop van € 15.