Black Friday tips om de beste deals te scoren!

Onze 10 Black Friday tips!

1. Wees er als eerste bij! 

Black Friday start op vrijdag 25 november. Maar bij sommige webshops kan je al vroeger (donderdagavond) de aanbiedingen zien omdat ze de kortingen manueel moeten activeren. Ideaal dus om als eerste de aanbiedingen te ontdekken.

Nu zijn er eigenlijk al pre-Black Friday deals bij een aantal webshops zoals Adidas, About You, Electro Depot.. en begin volgende week zullen er nog starten. Opgelet: laat je niet altijd verleiden, er komen mogelijks nog betere deals! Volg zeker onderstaande tips op.

Promojagers-tip: schrijf je in op onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van de beste Black Friday deals. 
 

2. Begin nu al met vergelijken

Begin vóór Black Friday al met het vergelijken van prijzen (idealiter een aantal weken, dagen ervoor). Hou deze ergens bij, bijvoorbeeld in Excel. Zo weet je of je effectief voordeel doet!

Heb je dit niet kunnen doen? Lees dan onze volgende tip๐Ÿ˜Š
 

3. De EAN-truc

Door de EAN-code van een product te weten kan je nagaan of je voor het zelfde product/model/type de beste prijs vasthebt. Dit kan je doen door op de productdetailpagina bv. https://www.bol.com/be/nl/p/play-doh-super-color-pack-plasticine-20-potjes/9200000106114877 op zoek te gaan naar de EAN-code, je vindt nummer meestal in de Productspecificaties. Zoek eventueel op de pagina met de "CTRL + F" functie :-) Gevonden! Als je éér 2 ziet, kan je deze beide vergelijken.

Nu zoek je de gevonden EAN-code (5010993557448) in Google én zul je meteen kunnen vergelijken.


Je ziet voor hetzelfde type niet meteen een lagere prijs dan Bol... 
 

4. Prijsevoluties bekijken 

Op sites zoals Tweakers.net kan je voor veel producten (vnl elektronica) prijsevoluties bekijken (via pricewatch), dit is zeer interessant om te weten of je weldegelijk een koopje doet. Je kan tot een jaar terug gaan in de tijd.


 

5. Cyber Monday

Voor échte elektro, multimedia koopjes zoals laptops, smartphones, televies, gameconsoles.. wacht je best op Cyber Monday (29/11). Webshops zoals Art&CraftMediaMarkt, Amazon.. pakken dan uit met extra kortingen. Lenovo geeft ook gemakkelijk 15 procent korting op laptops.


6.    Extra korting via nieuwsbrieven

Schrijf je in op de nieuwsbrieven van de sites waarbij je regelmatig iets koopt. Bij véél webshops krijg je bij het inschrijven een kortingscode toegestuurd. Alsook worden loyale klanten beloond met exclusieve deals & ben je als eerste op de hoogte van nieuwe acties.

Extra tip: Met Promojagers hebben we ook onze eigen nieuwsbrief. Schrijf je in en wordt als eerste op de hoogte gebracht van de beste deals. Onze nieuwsbrief wordt iedere week op vrijdag verstuurd ๐Ÿ˜Š
 

7.    Incognito surfen

Als je iets online wil kopen, dan surf je best ook nog eens incognito. De meeste browsers, zoals Google Chrome & Mozilla Firefox, hebben een privémodus (vind je bovenaan rechts). Het voordeel is dat de cookies, browsegeschiedenis en cache niet worden opgeslagen. Zo ben je zeker dat de prijs niet wordt aangepast op basis van een eerder websitebezoek of je (aangemeld) profiel.
 

8.    Marketingtrucen

Iedereen weet ondertussen wel dat de adviesprijzen veelal de hoogte ingaan bij dagen zoals Black Friday om dan ‘extra’ kortingen te kunnen geven (opletten hiermee & goed vergelijken, zie de tips hierboven).

Maar je hebt nog een aantal andere trucen zoals aangegeven dat de voorraad beperkt is.. “Laatste stuks”, “op=op”.. laat je niet altijd misleiden๐Ÿ˜Š

9.    Retourvoorwaarden

Bekijk vooral je koopt ook eens de retourvoorwaarden.. bij levering/afhaling stel je bijvoorbeeld vast dat je je vergist hebt van (for)maat of iets kapot/defect is. Op dagen zoals Black Friday passen webshops de retourvoorwaarden soms aan. Wettelijk gezien heb je altijd veertien dagen bedenktijd.
 

10. Last but, not least.. 

Twijfel je toch over een product / promotie? Dan kan je bij ons om advies vragen. Wij maken Black Friday één groot topic... in onze Facebook groep én onze site/app en delen onze top 10 deals ๐Ÿ˜Š 

Nog interessante Promojagers tools:
•    Zoek je een kortingscode? Installeer dan nog promocode extensie, daar worden alle beschikbare kortingscodes van het moment gedeeld (voorlopig énkel beschikbaar voor Google Chome). Geraak je er niet wijs uit? Bekijk onze handleiding
•    Al reeds gezegd, maar we versturen iedere vrijdag onze nieuwsbrief met de beste koopjes van het moment / week. Schrijf jullie zeker in om niets te missen ๐Ÿ˜Š 

Extra belangrijke tip! Als je op een niet-gekende webshop een 'koopje' ziet, let je toch maar beter op.. want helaas zijn er ook heel wat sites die frauduleus / fake zijn.. je herkent ze door:

 • Als de aanbieding 'te goed is om waar te zijn'.. bv. een Ninento Switch die plots aan -50% staan > dit kan niet!
 • Véél slechte reviews.. doe steeds een controle via https://nl-be.trustpilot.com/ > daar zie je veelal meteen of de site al dan niet te vertrouwen is.. échter vertrouw niet énkel op deze bron want ze kan ook gemanipuleerd zijn. Geef ook even de website in in Google en bekijk de reacties op hun Facebook pagina (als deze bestaat), zie je daar bijvoorbeeld boze gezichtjes op posts of negatieve reacties dan kan je er ook vanuit gaan dat er iets mis is.
 • Een recente website / Facebook pagina.. je kan via een 'whois domeinnaam' loopup nagaan wie de eigenaar is van de site & wanneer deze is aangemaakt > bestaat deze nog maar énkele maanden dan is er meestal ook iets niet pluis.
  • Idem met de Facebook pagina.. als deze nog maar recent is aangemaakt en/of je vindt er géén enkele post bijvoorbeeld > niet goed!
 • Schrijffouten of valse gegevens in hun Privacy policy / Algemene voorwaarden (disclaimer).
 • Contacteer het échte bedrijf om dit na te vragen.. veelal zijn fake sites kopies van bekende merken bv. https://www.zara.com/be/fr/ (echt!) & https://zara-destockage.be/ (fake!)
  • De koopjes zien er aantrekkelijk uit, je zou je snel laten verleiden.. ook omdat je denkt dat een gekend merk is.. maar pas dus op!
 • Wil je een aankoop doen op Bol of Amazon, let dan ook op de "externe verkopers". Sommige producten worden niet door Bol of Amazon verkocht, maar door externe verkopers, handelaren die zich registreerden om hun producten daar te verkopen.
  • Sommige verkopers kunnen ook slechte reviews hebben, lees ze zeker eens! En hou er ook rekening mee dat de prijs van deze externe verkopers soms duurder kan zijn omdat zij ook commissies moeten afstaan.
  • Ook de verzending kan soms iets langer op zich laten wachten..
 • Twijfel je nog? Contacteer dan het bedrijf / de site zelf en kijk als ze snel antwoorden.. géén antwoord krijgen binnen de week, zelf géén automatische reply => fake :)

Véél succes met koopjes doen! ๐Ÿ˜

Groetjes
Gunther