Black Friday tips om de beste deals te scoren!

Onze 10 Black Friday tips!

1. Wees er als eerste bij! 

Black Friday start op vrijdag 26 november. Maar bij sommige webshops kan je al vroeger (donderdagavond) de aanbiedingen zien omdat ze de kortingen manueel moeten activeren. Ideaal dus om als eerste de aanbiedingen te ontdekken.

Nu zijn er eigenlijk al pre-Black Friday deals bij een aantal webshops zoals ICI Paris XL, About You, MediaMarkt.. en begin volgende week zullen er nog starten. Opgelet: laat je niet altijd verleiden, er komen mogelijks nog betere deals! Volg zeker onderstaande tips op.

Promojagers-tip: schrijf je in op onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van de beste Black Friday deals. 
 

2. Begin nu al met vergelijken

Begin vóór Black Friday al met het vergelijken van prijzen (idealiter een aantal weken, dagen ervoor). Hou deze ergens bij, bijvoorbeeld in Excel. Zo weet je of je effectief voordeel doet!

Heb je dit niet kunnen doen? Lees dan onze volgende tip😊
 

3. De cache truc

Bij sommige sites kan je te weten komen wat de prijs was énkele dagen geleden. De ‘cache’ is eigenlijk een back-up / momentopname door Google gemaakt. We nemen de proef op de som met ‘PHILIPS Stoomgenerator PerfectCare Elite (GC9614/20)’ op de website van MediaMarkt (18/11). De prijs van het product bedraagt online bij MediaMarkt 209 euro. En komt van € 249.Voer in de URL vooraan ‘cache:’ toe. 

Nu krijg je de vorige prijs bij MediaMarkt te zien: € 249, je doet dus een koopje denk je. Echter was de oude prijs € 279, dit doet wel vragen stellen..

Wil je écht zeker zijn van de laagste prijs? Vergelijk dan nog eens via Google of een andere aanbieder. Tik het model en/of type van je product in in de zoekbalk van Google .

Zorg wel dat je de het juiste type/model vergelijkt qua prijs 😊 

Je ziet voor hetzelfde type niet meteen een lagere prijs.. 
Controleer nu ook even de eerste 10 zoekresultaten of je daar een betere prijs vindt.. we merken nu dat zowel bij Bol als Amazon de stoomgenerator voor € 212 wordt aangeboden. Dit verschilt niet meer véél van onze prijs bij MediaMarkt..
 

4. Prijsevoluties bekijken 

Op sites zoals Tweakers.net kan je voor veel producten (vnl elektronica) prijsevoluties bekijken (via pricewatch), dit is zeer interessant om te weten of je weldegelijk een koopje doet. Je kan tot een jaar terug gaan in de tijd.


 

5. Cyber Monday

Voor échte elektro, multimedia koopjes zoals laptops, smartphones, televies, gameconsoles.. wacht je best op Cyber Monday (29/11). Webshops zoals Art&CraftMediaMarkt, Amazon.. pakken dan uit met extra kortingen. Lenovo geeft ook gemakkelijk 15 procent korting op laptops.


6.    Extra korting via nieuwsbrieven

Schrijf je in op de nieuwsbrieven van de sites waarbij je regelmatig iets koopt. Bij véél webshops krijg je bij het inschrijven een kortingscode toegestuurd. Alsook worden loyale klanten beloond met exclusieve deals & ben je als eerste op de hoogte van nieuwe acties.

Extra tip: Met Promojagers hebben we ook onze eigen nieuwsbrief. Schrijf je in en wordt als eerste op de hoogte gebracht van de beste deals. Onze nieuwsbrief wordt iedere week op vrijdag verstuurd 😊
 

7.    Incognito surfen

Als je iets online wil kopen, dan surf je best ook nog eens incognito. De meeste browsers, zoals Google Chrome & Mozilla Firefox, hebben een privémodus (vind je bovenaan rechts). Het voordeel is dat de cookies, browsegeschiedenis en cache niet worden opgeslagen. Zo ben je zeker dat de prijs niet wordt aangepast op basis van een eerder websitebezoek of je (aangemeld) profiel.
 

8.    Marketingtrucen

Iedereen weet ondertussen wel dat de adviesprijzen veelal de hoogte ingaan bij dagen zoals Black Friday om dan ‘extra’ kortingen te kunnen geven (opletten hiermee & goed vergelijken, zie de tips hierboven).

Maar je hebt nog een aantal andere trucen zoals aangegeven dat de voorraad beperkt is.. “Laatste stuks”, “op=op”.. laat je niet altijd misleiden😊

9.    Retourvoorwaarden

Bekijk vooral je koopt ook eens de retourvoorwaarden.. bij levering/afhaling stel je bijvoorbeeld vast dat je je vergist hebt van (for)maat of iets kapot/defect is. Op dagen zoals Black Friday passen webshops de retourvoorwaarden soms aan. Wettelijk gezien heb je altijd veertien dagen bedenktijd.
 

10. Last but, not least.. 

Twijfel je toch over een product / promotie? Dan kan je bij ons om advies vragen. Wij maken met Black Friday verschillende topics per categorie bv. Elektronica, Speelgoed.. in onze Facebook groep. Alsook zullen we er (of hier) dé beste koopjes verzamelen natuurlijk 😊 

Nog interessante Promojagers tools:
•    Zoek je een kortingscode? Installeer dan nog promocode extensie, daar worden alle beschikbare kortingscodes van het moment gedeeld (voorlopig énkel beschikbaar voor Google Chome). Geraak je er niet wijs uit? Bekijk onze handleiding
•    Al reeds gezegd, maar we versturen iedere vrijdag onze nieuwsbrief met de beste koopjes van het moment / week. Schrijf jullie zeker in om niets te missen 😊 

Extra belangrijke tip! Als je op een niet-gekende webshop een 'koopje' ziet, let je toch maar beter op.. want helaas zijn er ook heel wat sites die frauduleus / fake zijn.. je herkent ze door:

 • Als de aanbieding 'te goed is om waar te zijn'.. bv. een Ninento Switch die plots aan -50% staan > dit kan niet!
 • Véél slechte reviews.. doe steeds een controle via https://nl-be.trustpilot.com/ > daar zie je veelal meteen of de site al dan niet te vertrouwen is.. échter vertrouw niet énkel op deze bron want ze kan ook gemanipuleerd zijn. Geef ook even de website in in Google en bekijk de reacties op hun Facebook pagina (als deze bestaat), zie je daar bijvoorbeeld boze gezichtjes op posts of negatieve reacties dan kan je er ook vanuit gaan dat er iets mis is.
 • Een recente website / Facebook pagina.. je kan via een 'whois domeinnaam' loopup nagaan wie de eigenaar is van de site & wanneer deze is aangemaakt > bestaat deze nog maar énkele maanden dan is er meestal ook iets niet pluis.
  • Idem met de Facebook pagina.. als deze nog maar recent is aangemaakt en/of je vindt er géén enkele post bijvoorbeeld > niet goed!
 • Schrijffouten of valse gegevens in hun Privacy policy / Algemene voorwaarden (disclaimer).
 • Contacteer het échte bedrijf om dit na te vragen.. veelal zijn fake sites kopies van bekende merken bv. https://www.zara.com/be/fr/ (echt!) & https://zara-destockage.be/ (fake!)
  • De koopjes zien er aantrekkelijk uit, je zou je snel laten verleiden.. ook omdat je denkt dat een gekend merk is.. maar pas dus op!
 • Wil je een aankoop doen op Bol of Amazon, let dan ook op de "externe verkopers". Sommige producten worden niet door Bol of Amazon verkocht, maar door externe verkopers, handelaren die zich registreerden om hun producten daar te verkopen.
  • Sommige verkopers kunnen ook slechte reviews hebben, lees ze zeker eens! En hou er ook rekening mee dat de prijs van deze externe verkopers soms duurder kan zijn omdat zij ook commissies moeten afstaan.
  • Ook de verzending kan soms iets langer op zich laten wachten..
 • Twijfel je nog? Contacteer dan het bedrijf / de site zelf en kijk als ze snel antwoorden.. géén antwoord krijgen binnen de week, zelf géén automatische reply => fake :)

Véél succes met koopjes doen! πŸ˜

Groetjes
Gunther